O asociere de avocaţi care a câştigat licitaţia pentru servicii juridice ale Primăriei Sector 3 arată că nu a încasat până în acest moment vreun onorariu, urmând să fie plătită în funcţie de procesele în care va fi solicitată de primărie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

News.ro a relatat că Primăria Sectorului 3 a plătit 6,6 milioane de lei unor case de avocatură pentru a o reprezenta în procese, deşi are 14 consilieri juridici, pentru serviciile de reprezentare juridică nefiind organizată licitaţie electronică.

Asocierea CA Niculescu – Gorpin M . Raluca Andreea – CA Gaspar Paula Loredana – C.A. Dumitrache – Chironda Oxana, una dintre asocierile de avocaţi care au câştigat licitaţia pentru servicii juridice ale Primăriei Sector 3, a precizat, vineri, pentru News.ro, că cele trei loturi publicate pe site-ul guvernamental al achiziţiilor publice “nu sunt contracte, ci Acorduri cadru”, iar până la acest moment nu s-a încheiat niciun contract subsecvent Acordurilor cadru între Primăria Sector 3 şi asociere.

"Arătăm că procedura de selecţie de oferte demarată de Primăria Sectorului 3 în luna aprilie 2015 şi finalizată în luna iunie 2015 a vizat încheierea a trei Acorduri cadru privind prestarea de servicii juridice, cu minim un operator economic şi maxim 7 operatori economici, pentru trei domenii juridice diferite - Lot 1, Lot 2, si Lot 3, fiecare Acord cadru având o durată de 4 ani de la data semnării. Acordurile cadru au fost semnate în luna iulie 2016. Valoarea totala a celor trei Acorduri cadru este, conform Caietului de Sarcini, de 6.623.00 lei, respectiv 1.471.777 Euro, calculat la un curs mediu de 1 Euro=4,5 Ron", susţine sursa citată.

Asocierea CA Niculescu – Gorpin M . Raluca Andreea – CA Gaspar Paula Loredana – C.A. Dumitrache – Chironda Oxana mai spune că s-a clasat pe primul loc la selecţia de oferte pentru loturile 2 şi 3 şi pe locul doi la lotul 1.

"Asocierea C.A. Niculescu – Gorpin M . Raluca Andreea – C.A. Gaspar Paula Loredana – C.A. Dumitrache – Chironda Oxana a ofertat pentru toate cele trei loturi un onorariu de 111lei/h, în condiţiile în care ofertele depuse de alţi operatori economici au fost de până la 490lei/h, iar selecţia celor şapte operatori economici cu care Primăria Sector 3 a încheiat Acordurile cadru s-a făcut în baza unui algoritm de calcul care a inclus însumarea punctajului obţinut în urma ofertei financiare cu punctajul acordat pentru experienţa profesională a ofertanţilor", mai arată avocaţii. 

Asocierea C.A. Niculescu – Gorpin M . Raluca Andreea – C.A. Gaspar Paula Loredana – C.A. Dumitrache – Chironda Oxana mai spune că “până la acest moment nu s-a încheiat niciun contract subsecvent” şi că nu a emis nicio factură, iar Primăria Sector 3 nu i-a plătit nicio sumă de bani.
 
Primăria Sectorului 3 a plătit 6,6 milioane de lei unor case de avocatură pentru a reprezenta în procese, deşi are 14 consilieri juridici, pentru serviciile de reprezentare juridică nefiind organizată licitaţie electronică. Autoritatea locală condusă de Robert Negoiţă a oferit, în august, serviciile de reprezentare juridică pentru procesele primăriei în cadrul a trei loturi, criteriul de atribuire fiind “cel mai bun raport calitate - preţ”.

Direcţia Juridică a Primăriei Sectorului 3 are angajaţi 14 consilieri juridici, a precizat autoritatea locală, la solicitarea News.ro. 

Ordonanţa de Urgenţă 26/2012 privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice arată că “autorităţile şi instituţiile publice ale administraţiei publice centrale şi locale, indiferent de modul de finanţare şi subordonare, societăţile naţionale, companiile naţionale şi societăţile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, precum şi regiile autonome care au în structura organizatorică personal propriu de specialitate juridică nu pot achiziţiona servicii juridice de consultanţă, de asistenţă şi/sau de reprezentare”.

Actul normativ mai prevede că pot fi contractate servicii juridice private, însă doar “în situaţii temeinic justificate”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.