Două asociaţii civice ieşene care militează pentru construcţia de autostrăzi în Moldova susţin că există semne că proiectul autostrăzii A8 Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş este întârziat, avertizând că vor pune presiune la Guvern pentru ca proiectul să devină realitate. Totodată, reprezentanţii societăţii civile ieşene îl acuză pe Cătălin Urtoi, vicepreşedinte al asociaţiei Împreună pentru A8, care este în prezent şi consilier al ministrului Transporturilor, că este mult prea apropiat de PSD şi că poziţionările acestuia aduc atingere mişcărilor civice pro-autostradă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei şi Asociaţia Împreună pentru A8 au transmis, luni seară, un comunicat în care precizează că, în ultima perioadă, poziţionarea publică a lui Cătălin Urtoi, consilier al ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, induce în mod fals ideea unei apropieri a celor două asociaţii de Partidul Social Democrat.

"Poziţionările amintite aduc în mod direct atingere imaginii celor două asociaţii civice şi pot crea o nedorită confuzie publică în legătură cu agenda şi eforturile oneste depuse pentru atingerea obiectivului comun – dezvoltarea infrastructurii regionale, în principal Autostrada A8, soluţia reală pentru creşterea economică a Moldovei. Greşelile de poziţionare publică i-au fost puse în vedere domnului Cătălin Urtoi, reprezentantul nostru în Ministerul Transporturilor", se arată în comunicatul transmis de cele două asociaţii civice.

Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei şi Asociaţia Împreună pentru A8 afirmă că obiectivul principal rămâne construirea de autostrăzi în Moldova şi că vor exista în continuare presiuni la Guvern pentru ca proiectul A8 să devină realitate.

"În acest moment, există numeroase semne că Autostrada A8, cea care trebuie să lege Moldova de Europa, este întârziată şi chiar blocată în anumite etape de lucru. Asupra A8 încă planează pericolul unei întârzieri care ar putea duce chiar la abandonarea proiectului, fapt pe care l-am adus la cunoştinţa publicului de nenumărate ori. În viitorul imediat, eforturile noastre şi ale reprezentantului nostru în Ministerul Transporturilor, Cătălin Urtoi, se vor concentra şi mai mult pe această lucrare majoră de infrastructură, Autostrada A8, Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş, pentru a nu rata acest moment favorabil de a scoate regiunea noastră din izolare şi subdezvoltare. Ar fi un eşec istoric al tuturor moldovenilor", se arată în comunicatul transmis de mişcările civice ieşene.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.