Asociaţia Vedem Just – Voci pentru Democraţie şi Justiţie a anunţat că va depune plângeri penale împotriva şefului Jandarmeriei Române şi a ministrului de Interne, Carmen Dan, ca urmare a intervenţiei jandarmilor asupra românilor care au dori să protesteze paşnic la mitingul de vineri din Piaţa Victoriei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Având în vedere circumstanţele prin care Jandarmeria Română a cunoscut să folosească forţa disproporţionată asupra românilor ce au dorit să protesteze paşnic la mitingul din seara de 10 august 2018, Asociaţia Vedem Just va depune două plângeri penale împotriva Şefului Jandarmeriei Române şi respectiv împotriva Ministrului de Interne!”, a transmis Asociaţia Vedem Just pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, asociaţia solicită celor care au fost prezenţi la protestul de vineri din Bucureşti să transmită imagini din timpul manifestaţiei.

Zeci de mii de persoane au participat, vineri, în Piaţa Victoriei, la mitingul diasporei, pe parcursul căruia au existat mai multe incidente între protestatari şi jandarmi, care au culminat cu evacuarea în forţă a pieţei.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.