Asociaţia Pro Imunizare susţine apelul Ministerului Sănătăţii, care condamnă campaniile împotriva vaccinării copiilor şi invită părinţii să meargă la medicul de familie pentru a se informa despre calendarul de vaccinare antirujeolic (ROR) şi nu numai, după ce aproape 700 de copii s-au îmbolnăvit iar trei au murit de rujeolă pentru că nu au fost vaccinaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acoperirea vaccinală în România înregistrează procente sub 75 la sută pentru mai multe tipuri de vaccin, în timp ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă o acoperire vaccinală de peste 95 la sută, arată reprezentanţii Asociaţiei Pro Imunizare.

Ei susţin că, în aceste condiţii, România se poate aştepta la reapariţia unor boli care pun în primejdie viaţa sau pot lăsa sechele grave, cum ar fi poliomielita, difteria, tetanosul, boli care, însă, pot fi prevenite prin vaccinare.

În contextul epidemiei de rujeolă cu care se confruntă România, Asociaţia Pro Imunizare susţine apelul Ministerului Sănătăţii, care condamnă campaniile împotriva vaccinării copiilor şi invită părinţii să meargă la medicul de familie pentru a se informa despre calendarul de vaccinare ROR şi nu numai.

Asociaţia solicită, de asemenea, Guvernului lansarea imediată în dezbatere publică a proiectului de lege privind vaccinarea.

Reprezentanţii asociaţiei Pro Imunizare cer, totodată, Consiliului Naţional al Audiovizualului să ia poziţie faţă de instituţiile de presă şi jurnaliştii care răspândesc informaţii neadevărate şi care pot avea un impact grav asupra sănătăţii publice.

"Am ajuns într-un moment în care vocea nespecialiştilor şi a adepţilor teoriilor conspirative este mai auzită şi mai promovată decât cea a medicilor. Considerăm că este nevoie de un efort comun al autorităţilor, specialiştilor şi societăţii civile pentru ca sănătatea publică să nu fie pusă în pericol şi pentru a se evita riscul izbucnirii unor noi epidemii,” a declarat dr. Anca Drăgănescu, preşedinte al Asociaţiei Pro Imunizare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.