Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, preşedinte executiv al Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), propune alocarea unei cote de 70% din impozitul pe venit pentru autorităţile locale, astfel încât veniturile oraşelor din România să fie la nivelul anilor trecuţi pentru că în caz contrar administraţiile locale din întreaga ţară vor pierde aproximativ un miliard de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Amendamentul care va fi propus de Asociaţia Municipiilor se va referi la alocarea unei cote de 70% din impozitul pe venit pentru autorităţile locale, astfel încât scăderea ponderii impozitului pe venit de la 16% la 10% să fie acoperită din creşterea procentului care rămâne bugetului local", a declarat Ilie Bolojan, potrivit ebihoreanul.ro.

Bolojan a explicat că, astfel, veniturile oraşelor din România ar rămâne la nivelul anilor trecuţi, în caz contrar administraţiile locale din întreaga ţară urmând să piardă aproximativ un miliard de euro, în 2018.

Bolojan a mai menţionat că se aşteaptă ca propunerea Asociaţiei să fie susţinută de toţi parlamentarii, indiferent de culoarea politică.

"E anormal să fii parlamentar votat de o comunitate şi să nu susţii o astfel de formulă", a mai declarat preşedintele executiv al Asociaţiei Municipiilor.

Bolojan a explicat că, prin implementarea noilor măsuri fiscale, Primăria Oradea va pierde 9 milioane de euro, în 2018.

Ordonanţa 79/10.11.2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul prevede, printre altele, reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.