Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România), care reprezintă interesele unor investitori americani de pe piaţa românească, a criticat dur, miercuri, Ordonanţa de Urgenţă de modificare a codurilor penale, adoptată marţi seară de Guvern, apreciind că aceasta transmite un puternic semnal de neîncredere şi nesiguranţă în România pe plan intern şi extern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Adoptarea într-un mod netransparent a acestor acte normative,  în ciuda punctelor de vedere şi recomandărilor exprimate de instituţiile competente, decredibilizează executivul şi transmit un puternic semnal de neîncredere şi nesiguranţă atât în plan intern cât şi extern", a precizat organizaţia, într-un comunicat. 

Amcham consideră că fermitatea luptei anticorupţie a avut o contribuţie majoră la progresul recent al României şi la creşterea atractivităţii ţării pentru investiţii, iar deciziile luate marţi de guvern anulează realizările ultimilor ani şi creşte riscul de ţară al României.

"Este deosebit de îngrijorător pentru comunitatea de afaceri şi societate în general că acte normative cu asemenea implicaţii morale, societale şi  economice cu efecte imediate şi pe termen lung sunt adoptate de Guvern fără respectarea unor minime cerinţe privind transparenţa decizională", arată organizaţia.

AmCham consideră, de asemenea, că actele normative adoptate marţi de Guvern "subminează statul de drept şi încalcă principiile fundamentale ale transparenţei, stabilităţii şi predictibilităţii şi îndepărtează România de valorile şi standardele Europene".

AmCham reprezintă interesele a circa 400 de companii americane care au investit în România peste 20 miliarde de dolari din 1993 până în prezent. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.