Un asistent medical de la Spitalul Judeţean Focşani, diagnosticat cu COVID-19 şi internat în Secţia Boli Infecţioase, afirmă că mutarea pacienţilor din Vrancea la spitale din Brăila şi Buzău este ”un abuz de putere şi inconştienţă”, întrucât pacienţii au dreptul de aşi alege medicul care să-i trateze. În plus, asistentul medical reclamă ”greşeli nejustificate”, cum ar fi pierderea probelor de control.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o postare pe Facebook, un asistent medical de la Spitalul Judeţean Focşani, infectat cu coronavirus, comentează decizia de vineri a autorităţilor care au dispus mutarea pacienţilor din Vrancea la spitale din Brăila şi Buzău.

“E trist ce se întâmplă, bătaie de joc…!!! Din partea Prefecturii, a Ministerului Sănătăţii, a tuturor autorităţilor ce sunt implicate în tratarea combaterea acestei pandemii! Chiar dacă este stare de urgenţă, chiar dacă unele instituţii sunt depăşite, nu putem încălca drepturile pacientului, drept care spune că orice pacient poate să-şi aleagă medicul şi unitatea Medicală unde să fie tratat…!! Ce se întâmplă cu pacienţii din secţia Contagioase a Spitalului Judeţean Focşani, mulţi dintre ei cadre medicale, colegi de-ai noştri, ce trebuia să fie mutaţi abuziv în alte spitale din alte judeţe, este strigător la cer, este abuz de putere, este incompetenţă”, scrie cadrul medical.

Asistentul dezvăluie în aceeaşi postare că în cazul său s-au făcut greşeli mari, inclusiv pierderea probelor pentru depistarea coronavirusului: ”Dacă în cazul meu s-au făcut greşeli nejustificate (internare abuzivă în secţia Contagioase, eu fiind asimptomatic la momentul internării, pierderea probelor la testele de control efectuate de DSP, necomunicarea nici până astăzi a rezultatelor, eliberarea unui aviz epidemiologic fără parafă medicală), acum revolta şi durerea din sufletul meu este prea mare….Şi sunt convins că, din păcate, aşa va rămâne…!!”.

În final, cadrul medical îi cere prefectului de Vrancea, cel care a cerut ca 50 de bolnavi din Adjud şi Focşani, între care şi cadre medicale,  să fie trimişi la spitale din Rm. Sărat şi Brăila să stea o oră în spital.

”Îl invit pe domnul prefect să stea o oră internat în Contagioase şi să vadă ce înseamnă tratarea unui pacient infectat Covid-19!! Păcat şi ruşine!!”, a mai scris asistentul medical.

Ordinul de transfer al celor 50 de bolnavi din Adjud şi Focşani  a fost anulat vineri la orele prânzului, în urma revoltei pacienţilor care au cerut să fie trataţi în judeţul Vrancea.

Pentru că nimeni nu a informat şi managerul spitalului din Adjud, acesta a ordonat transferul, iar 16 bolnavi din acest spital au fost trimişi la spitalul din Râmnicu Sărat.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.