Consilierii generali au aprobat miercuri un proiect de hotărâre prin care îi este acordat titlul de Cetăţean de Onoare al Capitalei artistei Tamara Buciucieanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul de hotărâre a fost aprobat în unanimitate.

„Mi se pare un gest de respect şi de iubire adevarată”, a spus primarul Capitalei Gabriela Firea înaintea şedinţei de Consiliu General.

Actirţa Tamara Buciuceanu-Botez s-a născut în 1929, în Tighina, Republica Moldova. Este supranumită "Doamna comediei româneşti", Tamara Buciuceanu a jucat în peste 25 de filme, personajul său emblematic fiind profesoara Isoscel din seria „Liceenii". A jucat pe scenele marilor teatre ale Capitalei, având roluri în piese precum "Coana Chiriţa", "Romeo şi Julieta la început de noiembrie", "Scaunele", "Cumetrele", "Doctor fără voie", "Nepotul", "Aşteptând la arlechin", "Domnişoara Nastasia", "Mamouret".

În 2014 a primit din partea Casei Regale a României decoraţia Ordinul Coroana României în grad de Ofiţer.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.