Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a anunţat că Instituţia Prefectului şi Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) au tranşat joi situaţia bugetului. Prin urmare, bugetul este legal şi poate fi aprobat în şedinţa consiliului local care are loc de la ora 15.00, iar hotărârea de reorganizare a Primăriei produce efecte doar pe viitor. Ea a făcut apel la consilierii locali să fie responsabili şi să voteze bugetul pentru a putea fi demarate cât mai repede proiectele de investiţii necesare pentru modernizarea sectorului. Consilierii locali ai PNL Sector 1 au precizat că nu vor vota „bugetul ilegal” şi solicită demisia secretarului general al Primăriei Lavinia Ionescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Instituţia Prefectului şi ANFP au tranşat situaţia bugetului astăzi. Astfel, bugetul Sectorului 1 este legal şi poate fi aprobat iar hotărârea de reorganizare a Primăriei Sectorului 1 produce efecte doar pentru viitor. În aceste condiţii, proiectul de buget pe anul 2021 este perfect legal şi poate fi aprobat. Fac, din nou, un apel la consilierii locali să fie responsabili şi să voteze bugetul pentru a putea demara cât mai curând proiectele de investiţii atât de necesare pentru reconstrucţia şi modernizarea Sectorului 1.
 
Acest punct de vedere al Prefecturii Bucureşti risipeşte orice îndoială asupra legalităţii proiectului de buget pe care l-am propus Consiliului Local. Aşa cum am spus şi noi, hotărârea instanţei de suspendare a Hotărârii Consiliului Local privind reorganizarea mai multor structuri din cadrul Primăriei produce efecte doar de la data pronunţării şi numai pentru viitor.
 
Consiliul Local al Sectorului 1 se întruneşte din nou astăzi, 22 aprilie 2021, începând cu ora 15.00, în şedinţă extraordinară, pentru a aproba bugetul general centralizat pe anul 2021. Proiectul de buget se află pentru a treia oară pe ordinea de zi a şedinţelor de consiliu ca urmare a rezervelor anumitor consilieri locali intervenite în urma sentinţei civile nr. 2071/2021 a Tribunalului Bucureşti, Secţia a II-a Contencios Administrativ şi Fiscal prin care a fost suspendată Hotărârea nr. 291/04.12.2020 a Consiliului Local Sector 1 de reorganizare a Primăriei Sectorului 1.
 
Pentru a clarifica aceste rezerve, Primăria Sectorului 1 a solicitat puncte de vedere atât de la Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti, cât şi de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.
 
Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti ne-a comunicat faptul că ”suspendarea dispusă de instanţa de judecată are în vedere şi produce efecte doar de la data pronunţării şi pentru viitor, aceasta neafectând nici validitatea şi valabilitatea drepturilor şi obligaţiilor născute în baza actului administrativ a cărui executare a fost suspendată, acestea menţinându-se în integralitate, doar executarea lor este amânată pentru o anumită perioadă (60 de zile sau până la soluţionarea definitivă a cauzei), şi nici asupra efectelor juridice sau materiale produse până la data pronunţării sentinţei prin care s-a dispus suspendarea actului administrativ”.
 
Totodată, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a revenit cu un nou răspuns la solicitările Primăriei Sectorului 1 în care precizează faptul că a luat act de opinia prezentată în sensul în care se apreciază că sentinţa civilă nu produce efecte asupra măsurilor deja dispuse în temeiul actului administrativ deja menţionat anterior datei de 30.03.2021.
 
Reabilitarea Teatrului din Parcul Bazilescu şi investiţiile în educaţie, printre priorităţile din acest an. Potrivit proiectului de buget, sunt alocaţi bani pentru construirea de noi şcoli iar mai multe unităţi de învăţământ vor fi extinse sau modernizate. Alte proiecte de investiţii pe care administraţia locală îşi propune să le deruleze:
 
- Finalizarea lucrărilor pentru cele două bazine semi-olimpice şi finalizarea studiilor pentru construirea bazinului olimpic Media.
- Vor fi construite, reabilitate şi refăcute terenurile/sălile de sport de la mai multe şcoli şi reabilitare/construire terenuri de fotbal şi rugby.
- Amenajarea de parcuri şi spaţii de recreere.
- Modernizare, restaurare şi eficientizare energetică pentru imobilul „Teatrul Excelsior”.
- Reabilitarea Teatrului “Nicolae Bălcescu” din Parcul Bazilescu.
- Amenajarea a două Centre de Colectare Selectivă a Deşeurilor (în total vor fi cinci).
- Amenajarea a două Centre de Colectare Selectivă a Deşeurilor (în total vor fi cinci).
- Amenajarea a 2.000 de platforme de colectare selectivă de deşeuri (faza de proiectare + 10 platforme pilot).
- Achiziţia, instalarea şi punerea în funcţiune a 17 staţii de reîncărcare pentru autoturismele electrice.
- Plantarea a 50.000 de arbori.
- Finanţarea lucrărilor de modernizare a UPU şi a Ambulatoriului de la Spitalul Floreasca.
- Construim primul centru din România de recuperare pentru marii arşi (proiect aflat în pregatire).
- Lucrări de reabilitare termică la 74 de blocuri de pe raza Sectorului 1.
- Proiectare şi lucrări de reabilitare termică pentru alte 85 de blocuri.
- Locuinţe pentru tineri şi tineri profesori.
- Modernizare infrastructură rutieră (50 de străzi).
- Parcări de cartier”, a scrris Clotilde Armand joi pe Facebook. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.