Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, va aduce şi în acest an Lumina de pe mare, urmând să sosească în Portul Tomis, iar apoi va pleca în procesiune, pe faleza Cazinoului, până la Catedrala Arhiepiscopală, unde va oficia slujba de Înviere. La acest eveniment sunt aşteptaţi mii de credincioşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Iubiţi credincioşi, suntem în pregătirea sărbătorii celei mari a Învierii Domnului. Iată, după Săptămâna Patimilor cu post aspru şi cu denii, mergem să luăm în noapte Lumina de pe mare, lumina adusă de la Ierusalim. Este dusă pe mare şi vom veni cu lumina de pe mare în Portul Tomis. Apoi ne vom îndrepta prin calea falezei, aşa putem, aşa avem acces, să venim în parcul Catedralei.  Aici ne va întâmpina mulţimea de creştini, care abia aşteaptă să ia Lumină. Această Lumină este în fiecare an nouă, unică, o nouă lumină pentru că Hristos îşi înnoieşte Învierea Sa în fiecare an, o înnoieşte prin Lumina pe care ne-o trimite nouă să ne arate că este viu în ceruri, că ne poartă de grijă. Şi când a venit Lumina în fiecare an, mulţimea de oameni de toate confesiunile aplaudă şi strigă Lumina adevărat a ortodocşilor”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului, miercuri, într-o conferinţă de presă. 
Întrebat câţi credincioşi crede că vor veni la slujba de Înviere, ÎPS Teodosie a răspuns: “Mii de credincioşi, de la cinci mii în plus. Sigur că vor fi mulţi, totdeauna faleza e plină, de asemenea, în Parcul Catedralei şi împrejurul său sunt o mulţime de oameni”.
Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
De mai mulţi ani, la Constanţa, este o tradiţie ca Lumina să fie adusă în Noaptea de Înviere de pe mare, iar este dusă în procesiune până la Catedrala Arhiepiscopală.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.