Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, consideră că anunţatele restricţii la consumul de energie, “să stabilească administraţia ce temperatuă să ai în casă” tulbură firea oamenilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Arhiepiscopul Tomisului a declarat la Radio Dobrogea că toate aceste decizii nu au nicio logică. 
“Se aud atâtea zvonuri. Bieţii oameni ies să manifeste pentru necaz, sărăcie. Drept să vă spun, ca păstor, trebuie să mă exprim. Aceste restricţii de la curent, de la căldură, să stabilească administraţia ce temperatură să ai casă este ceva care tulbură firea oamenilor. Nu este nicio logică în aceasta. Dumnezeu ne-a dat toate. Să Îl lăsăm pe Dumnezeu, să ne rugăm la Dumnezeu ca toate cele aşa zise ameninţări ale răului să se transforme în raze de bine. Aceasta gândesc, aşa mă rog, aşa trebuie să ne rugăm cu toţii preoţi şi credincioşi pentru că vedem cât de îmbrăcate în mister au fost şi măsurile din timpul restricţiilor şi acum se dau la iveală nişte interese”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului. 
El a cerut credincioşilor să se roage pentru ca Dumnezeu să dea lumină în conştiinţa cârmuitorilor. 
“Nu înţelegem, au dispărut sursele de curent, de căldură? N-au dispărut. De aceea, vă rog să vă rugaţi ca să dea Dumnezeu lumină curată în mintea şi în conştiinţa cârmuitorilor, începând de la cei care sunt în vârful conducerii europene şi mondiale. Acestea sunt nişte prevederi omeneşti. N-au temei logic. Am îndrăznit să spun aceasta. Noi ne rugăm la Dumnezeu că este bun şi iertător şi ne poartă pe toţi în grijă şi în dragostea Sa. De la El avem nădejdea că vom merge mai departe cu viaţa aici pe pământ. Nu vom fi nici îngheţaţi, nici schilodiţi, nici înfometaţi. El face să răsară soarele peste toţi, peste buni, peste răi, ne trimite ploaie”, a mai declarat ÎPS Teodosie. 
El a mai transmis ca oamenii să nu supere pe conducători şi nici pe oamenii din administraţie. 
“Iată, a fost şi secetă. Seceta s-a diminuat. Avem şi producţie, vom avea şi în anii viitori viaţă, dar prin credinţă, rugăciune, nădejde şi dragoste ne vom păstra viaţa. Să ne ajute Dumnezeu să fim credincioşi şi rugători, să nu ne supărăm pe nimeni, nici pe cârmuitori, nici pe oamenii de administraţie. Să ne rugăm pentru ei. Când ne rugăm unii pentru alţii se face lumină şi în mintea şi inima celor pentru care ne rugăm. Sperăm că Dumnezeu ne ajută”, a mai transmis Arhiepiscopul Tomisului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.