Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a adus Lumina Sfântă de pe mare, sâmbătă seara, afirmând că a procedat în acest mod deoarece aşa a adus Sfântul Apostol Andrei Lumina lui Hristos în Dobrogea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Arhiepiscopul Tomisului a venit cu Lumina Sfântă în Portul Tomis, iar când a coborât din barcă a făcut o declaraţie jurnaliştilor. 
 
„Iată şi în anul acesta 2023 Hristos din ceruri care este îmbrăcat în lumina harului Sfintei Treimi, aşa cum s-a îmbrăcat pe când a înviat din morţi, iată în fiecare an ne mai trimite semn că este cu noi, că ne poartă de grijă şi ne trimite această Lumină care este cel mai sfânt lucru pe care îl putem primi, este Sfinţenia lui Dumnezeu, Harul lui Dumnezeu în care noi trebuie să ne îmbrăcăm mai ales pe dinauntru. Această Lumină exterioară care a atunci când a coborât a fost imaterială a devenit acum o lumină materială pe care o luăm unii de alţii şi iată Biserica este cea primeşte Lumina şi împarte Lumina pentru că Biserica este mireasa lui Hristos care ne cuprinde pe toţi ca o cloşca care îşi cuprinde puii sub aripi cum s-a exprimat însuşi Mântuitorul Hristos. Dăruim şi anul acesta această Lumină şi am venit pe mare pentru că aşa a venit cel care a adus pentru prima dată Lumina lui Hristos, Lumina credinţei aici în Sciţia Minor de odinioară, Dobrogea noastră, aşa a venit Sfântul Apostol Andrei. Trebuie să nu uităm că avem aici un tărâm apostolic şi o credinţă apostolică. De aceea să primim de la Dumnezeu darul pe care ni l-a trimis, să-l luăm în sufletele noastre şi să îl păzim şi prin această Lumină să avem permanent legătură cu Dumnezeu care este Lumina cea adevărată şi a trimis pe fiul său născut Lumină din Lumină să ne lumineze pe noi pe toţi. Doamne-ajută. Hristos a Înviat!”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.
 
Apoi, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a plecat într-o procesiune către parcul Catedralei arhiepiscopale „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa. Acolo, el a oferit Sfânta Lumină credincioşilor, iar apoi de la miezul nopţii va oficia Canonul Învierii în altarul de vară, urmat de săvârşirea Sfintei Liturghii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.