Autorităţile din judeţul Argeş anunţă că în patru centre rezidenţiale aflate în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) în care fuseseră declarate focare de COVID-19 nu mai există niciun caz de infectare, în urma retestării, nici în rândul personalului, nici printre persoanele internate. În alte cinci centre mai sunt cazuri de COVID-19, fiind vorba despre 14 angajaţi şi nouă rezidenţi care mai sunt infectaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat dat publicităţii, miercuri după-amiază, de DGASPC Argeş, în urma retestărilor pentru COVID-19 făcute în perioada 26-27 august în centrele de tip rezidenţial pentru copii şi adulţi din subordinea instituţiei s-a constatat că din totalul de 921 de angajaţi, 14 sunt confirmaţi pozitiv cu virusul SARS-COV-2, iar dintre cei 845 de beneficiari, nouă sunt infectaţi cu acest virus. 
 
În patru centre sociale unde la începutul lunii august fuseseră declarate focare de COVID-19 s-a constatat, la retestare, că toţi pacienţii s-au însănătoşit. Astfel, în urma retestării, s-a constatat că toate testele sunt negative la Complexul de Servicii pentru Copii cu Handicap Trivale, unde 4 beneficiari şi 3 angajaţi fuseseră infectaţi, la Complexul de Locuinţe Protejate Buzoeşti, în care 16 beneficiari şi 9 angajaţi au avut COVID-19, la Complexul de Servicii pentru Persoane cu Dizabilităţi Vultureşti, unde un număr de 29 de beneficiari şi 11 salariaţi au fost şi ei diagnosticaţi cu COVID-19, şi la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Bascovele, unde 7 beneficiari şi 4 salariaţi avuseseră teste pozitive. 
 
În schimb, la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Călineşti, din totalul de 48 de beneficiari instituţionalizaţi şi 43 de salariaţi, sunt confirmaţi pozitiv cu virusul SARS-COV-2 doi beneficiari şi un salariat. 
 
De asemenea, la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională Tigveni, din totalul de 221 de beneficiari instituţionalizaţi şi 120 de angajaţi, au fost diagnosticaţi, la retestare, trei beneficiari şi doi salariaţi, în timp ce în aceeaşi situaţie sunt şi patru beneficiari şi cinci salariaţi de la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Piteşti, care are 121 de beneficiari instituţionalizaţi şi 142 de angajaţi. La Complexul de Locuinţe Tigveni, din totalul de 12 beneficiari instituţionalizaţi şi 7 salariaţi, este confirmat pozitiv un salariat, în timp ce la Centrul de Tip Rezidenţial pentru Copii cu Dizabilităţi şi Respite-care din cadrul Centrului de Copii ”Sfântul Andrei” Piteşti, din totalul de 11 beneficiari instituţionalizaţi şi 30 de salariaţi, sunt confirmaţi pozitiv cu virusul SARS-COV-2 doi dintre angajaţi.
 
În perioada următoare este realizată o programare pentru retestarea angajaţilor şi a beneficiarilor şi în celelalte servicii de tip rezidenţial pentru copii şi adulţi din subordinea DGASPC Argeş, precizează instituţia.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.