Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, spune că nerespectarea măsurilor privind obligativitatea purtării măştii în spaţiile închise poate duce la o creştere semnificativă a numărului de cazuri de COVID-19. Arafat cataloghează drept "iresponsabilă" atitudinea celor care în prima zi a stării de alertă au mers la un protest.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Sunt convins că dacă nu vom respecta toate recomandările care s-au dat - purtarea măştii în transportul public în comun, purtarea măştii în spaţiile închise - dacă nu vom respecta acest lucru ne vom trezi cu o creştere semnificativă a cazurilor. Creşterea cazurilor poate să înceapă să apară în următoarele 7-14 zile, asta e un lucru clar. Responsabilitatea e transferată deja către cetăţeni în mare parte şi cetăţenii trebuie să fie foarte atenţi la măsurile pe care le aplică dacă vor să se protejeze pe ei şi pe ceilalţi. (...) Responsabilitatea este la noi toţi acuma”, a spus Arafat, sâmbătă, în vama Albiţa.
 
El a adăugat că riscul este major nu doar asupra sănătăţii, ci şi asupra economiei, în cazul în care nu vor respectate măsurile de prevenire a răspândirii virusului.
 
"Într-adevăr, măsurile de restricţie afectează economia, dar şi virusul dacă începe să se răspândească poate să afecteze economia foarte serios. Dacă într-o fabrică se infectează 20, 30, 40% dintre cei care lucrează în fabrica respectivă gândiţi-vă că acea fabrică se închide şi se închide minim 14 zile. Deci de aici trebuie să fim foarte atenţi la măsurile pe care le implementăm în firme, în fabrici, în clădirile de birouri dacă vrem activitatea economică să continue”, a spus şeful DSU.
 
El a catalogat drept "total iresponsabilă” atitudinea celor care au mers la protest, vineri seară, în Piaţa Victoriei.
 
"Este un lucru care este total iresponsabil, pentru că noi, prin acest lucru, de fapt sfidăm tot ceea ce s-a făcut, de fapt, în ultimele două luni. Aşa că o să vedem care vor fi măsurile şi ce se va întâmpla, dar cei care participă la acest protest să înţeleagă că modul în care am văzut ieri că se desfăşoară şi modul în care ei chiar sfidează toate regulile în privinţa combaterii COVID-ului”, a adăugat Arafat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.