Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat că la finalul acestei săptămâni va fi evaluată situaţia pompierilor români din Grecia, urmând să se stabilească dacă echipa va fi menşinută, iar în cazul în care este nevoie de continuarea misiunii peste zece zile, atunci autorităţile române iau în calcul înlocuirea personalului, maşinile urmând să rămână în Grecia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Arafat a fost întrebat miercuri, la finalul şedinţei de Guvern dacă se ia în calcul prelungirea misiunii pompierilor români în Grecia.
“Noi primim de la ei zilnic rapoarte pe activitatea pe care o au. Într-adevăr, intervin şi sunt situaţii în care este nevoie de ei. O să evaluăm către sfârşitul săptămânii cu comandantul echipei dacă este necesar să rămână, cât mai este necesar şi dacă este o perioadă care necesită să rămână echipă pe o perioadă mai lungă, adică încă zece zile, o să luăm în considerare înlocuirea personalului, fără maşini. Dacă se decide – şi aici autorităţile din Grecia împreună cu Protecţia Civilă Europeană – demobilizarea ca şi data trecută, atunci se demobilizează, ceea ce înseamnă că se pleacă înapoi către casă. La acest moment înţeleg că terestru suntem noi şi nişte echipe din Polonia. Depinde ce decizie se va lua la nivel de autorităţi greceşti pe lângă mecanismul de protecţie civilă europeană şi bineînţeles după consultarea cu premierul şi cu domnul preşedinte să vedem care va fi abordarea noastră mai departe”, a afirmat Arafat.
În această perioadă, 142 de pompieri români acţionează pentru stingerea incendiilor de pădure şi de vegetaţie din Grecia.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.