Şeful DSU Raed arafat a afirmat, miercuri, că suntem pe un trend ascendent important al cazurilor de coronavirus şi a făcut apel din noul la populaţie să respecte regulile. Arafat afirmă că doar parteneriatul cu populaţia şi cu autorităţile locale va duce la limitarea pandemiei, întrucât o singură entitate nu poate rezolva problema. Arafat a afirmat că sunt mulţi care îndeamnă populaţia la nerespectarea regulilor, dar asta nu înseamnă decât cazuri în plus şi probabil mai multe persoane decedate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Toată lumea observă că avem o creştere continuă a cazurilor, suntem pe un trend ascendent important. Noi când punem aceste măsuri întrecăm să reducem transmiterea, apelul către populaţie este să înţeleagă situaţia şi să fie partener cu noi în respactarea acestor reguli şi a acestor prevederi care sunt emise. Este extrem de important acest lucru pentru că sunt foarte mulţi în online, chiar şi unii care declară acest lucru în alte spaţii publice care îndeamnă populaţia la nerespectarea regulilor, iar acetul lucru nu va duce decât la agravarea situaţiei. Îndemnarea populaţiei la nerespectarea regulilor, nu înseamnă decât probabil în plus pacienţi şi în plus persoane decedate”, a afirmat, miercuri, Raed Arafat.

Acesta a făcut încă odată apel la populaţie să respecte regulile.

”Este un apel pe care-l fac încă odată: respectarea regulilor în aceste zile este extrem de importantă şi noi nu putem lucra fără parteneriatul cu populaţia, cu autorităţile locale. Nu poate o singură entitate să rezolve problemele. Transmit populaţiei să se gândească la sănătatea proprie şi a celor apropiaţi şi să respecte regulile”, a mai afirmat Arafat.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, miercuri, 4.016 de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând astfel la 164.477. În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat şi 66 de decese, bilanţul fiind de 5.601. În prezent, 686 de persoane sunt internate la Terapie Intensivă. În Bucureşti, rata de infectare este de 2,82 la mia de locuitori, iar 18 judeţe au trecut de pragul de 1,5.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.