Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, medicul Raed Arafat, afirmă că nu se pune problema introducerii obligativităţii vaccinării anti-COVID pentru unele sectoare, însă susţine, în ceea ce priveşte sectorul sanitar, ideea ca angajaţii să se testeze pe banii lor, pe motiv că "nu e normal să ceri testarea pe banii statului din momentul în care ai alternativă pe gratis şi să te protejezi".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"La acest moment nu se discută de obligativitate în sensul în care eşti obligat să te vaccinezi. Da, se poate discuta şi încă e discuţia în sectorul sanitar, nu eşti vaccinat, te testezi, asta este normal. Adică nu eşti vaccinat, ok, nu vrei să te vaccinezi, testează-te. Nu e normal să ceri testarea pe banii statului din momentul în care ai alternativă pe gratis şi să te protejezi”, a afirmat Raed Arafat, vineri seară, la Digi 24. 
 
În ceea ce priveşte restricţiile, oficialul din Ministerul de Interne a explicat că "intenţia este să nu mai închidem" unele activităţi economice, dar el a subliniat că sunt foarte importante măsurile de prevenţie. 
 
"Orice situaţie se analizează şi se iau măsuri în final ca să împăcăm partea de sănătate publică cu partea de economie”, a conchis el.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.