Trebuie reglementată partea de construcţie la mansarde, dar acest aspect excede rolul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), este mai mult la construcţii, dar trebuie reglementată această situaţie pentru că am văzut ce s-a întâmplat ieri (n.r. miercuri), când toată mansarda şi apartamentele oamenilor au ars, şi nu este un caz singular, a declarat, joi, şeful DSU, Raed Arafat, referindu-se la incendiul izbucnit la mansarda unui bloc din Gura Humorului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Normal că există dificultate mare în intervenţie la mansarde, mai ales când este o clădire peste 4-5 etaje. Trebuie reglementare clară pentru ca aceia care locuiesc în aceste mansarde să fie în siguranţă", a spus Arafat.

El a precizat că, miercuri, la Gura Humorului, dacă nu ar fi fost o intervenţie foarte rapidă a pompierilor, care au evacuat oamenii până au venit autoscările, ar fi putut apărea situaţii mai nefericite.

"Multe clădiri sunt vechi, este bine să se ştie cum se fac, dacă este bine să este o mansardă la o anumită clădire, trebuie o reglementare clară", a mai spus şeful DSU.

Incendiul izbucnit, în noaptea de miercuri spre joi, la mansarda unui bloc din Gura Humorului, în urma căruia cinci locatari au fost transportaţi la spital, a fost lichidat după o interevenţie de aproape zece ore.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.