O porţiune de tencuială de peste un metru pătrat s-a prăbuşit într-o grădiniţă din oraşul arădean Sântana, construită în 2017 cu peste patru milioane de lei şi dată în folosinţă luni, odată cu începerea semestrului II, părinţii copiilor înscrişi fiind îngrijoraţi că imobilul nu prezintă siguranţă. Tencuiala a căzut într-un grup sanitar şi nimeni nu a fost rănit, iar autorităţile au început o anchetă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai mulţi părinţi au sesizat Primăria oraşului arădean Sântana cu privire la un incident petrecut în grădiniţa nou construită în localitate, unde tencuiala de pe tavanul unui grup sanitar s-a prăbuşit pe o porţiune de peste un metru pătrat, oamenii fiind îngrijoraţi că un incident similar s-ar putea produce în sălile în care învaţă copiii.

Unul dintre părinţi a declarat pentru News.ro că în momentul incidentului niciun copil nu se afla în grupul sanitar respectiv, care a fost sigilat de către conducerea unităţii.

”Nu avem nicio garanţie că nu va cădea tavanul peste copii, până nu se verifică întreaga clădire. Această grădiniţă a fost inaugurată luni, când am revenit din vacanţă, iar în a doua zi de funcţionare a căzut tencuiala”, a spus mama unui copil.

Consilierul local Irina Rus, care a primit mai multe sesizări de la părinţi, a cerut o anchetă cu privire la incident.

”Primăria trebuie să verifice dacă această clădire este sigură. Grădiniţa a fost deschisă cu şase luni întârziere şi cu pericole evidente de accidentare. Am auzit că au existat unele probleme la lucrări, cum ar fi infiltraţii de apă prin acoperiş. Cred că firma care a executat lucrările trebuie trasă la răspundere”, a declarat, pentru News.ro, consilierul local.

La rândul său, viceprimarul oraşului, Cornel Gligor, a declarat că incidentul este în curs de cercetare, iar grupul sanitar afectat a fost închis.

”Nu este normal ca într-o clădire nouă să cadă tencuiala. Am fost la faţa locului, dar astăzi (miercuri - n.r), după program, mergem din nou pentru a verifica fiecare porţiune de tavan, prin ciocănire uşoară pe tencuială. Această clădire nu este în proprietarea Primăriei Sântana, fiind construită de Ministerul Educaţiei. A avut loc o recepţie la încheierea lucrărilor, iar recepţia finală va avea loc peste un an, ulterior clădirea urmând să ne fie transferată nouă”, a declarat viceprimarul.
Conform sursei citate, investiţia s-a ridicat la peste patru milioane de lei, din care 700.000 de lei a fost contribuţia Primăriei Sântana pentru amenajările exterioare, în timp ce restul sumei a fost obţinută de Guvern de la Banca Mondială.

”Construcţia a fost finalizată în luna septembrie 2017, dar clădirea nu a fost dată în folosinţă până în urmă cu trei zile pentru că nu era racordată la reţeaua de gaz şi nu avea nici toate avizele de funcţionare”, a adăugat viceprimarul.

Primăria Sântana a contactat firma care a executat lucrările şi a solicitat ca reparaţiile să fie excutate pe cheltuiala acesteia, în baza garanţiei.

Noua grădiniţă, care aparţine de Liceul Tehnologic ”Stefan Hell” Sântana, are şapte grupe, cu un total de 105 copii.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.