Cursurile din mai multe şcoli din judeţul Arad au fost suspendate, luni, în urma furtunii de duminică seară, atât din cauză că au fost afectate clădirile, cât şi din cauza lipsei energiei electrice, autorităţile urmând să decidă dacă se poate relua activitatea şcolară începând de marţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspectorul şcolar general din Arad, Anca Stoenescu, a declarat, luni, pentru News.ro, că mai multe şcoli şi-au suspendat cursurile, în urma efectelor furtunii de duminică seară.

Trei echipe ale Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Arad se află în judeţ pentru a verifica situaţia şcolilor şi a centraliza câte unităţi nu au ţinut cursurile luni.

Conform şefei ISJ Arad, cel puţin cinci şcoli, una gimnazială şi patru primare, din raza comunei Buteni au fost închise.

De asemenea, nu s-au ţinut cursuri la Şcoala Gimnazială Chelmac, Şcoala Primară Ususău şi grădiniţa din satul Dorgoş.

Primarul comunei Buteni, Mircea Braiţi, a declarat pentru News.ro că acoperişurile celor cinci şcoli din satele aparţinătoare au fost avariate de furtună, fiind descoperite parţial.

“La toate şcolile avem ţigle luate de vijelie, am început deja reparaţiile. Avem în total aproximativ 250 de elevi, ei au stat acasă luni. În afară de avarii, mai avem probleme şi cu electricitatea, în zonă nu este curent. Urmează să decidem dacă de marţi se pot relua cursurile”, a declarat primarul.

Conform acestuia, în comună furtuna a distrus aproape complet acoperişul Căminului Cultural Buteni, fiind produse pagube şi la biserici.

În ceea ce priveşte locuinţele, primarul spune că aproape toate casele din comună au suferit avarii mai mici sau mai mari la acoperişuri.

Reprezentanţii ISJ Arad spun că este posibil să fie şi alte şcoli închise, iar primariile să nu fi raportat încă situaţia.

O persoană a murit şi 15 au fost rănite, duminică, în urma furtunii care s-a înregistrat în judeţul Arad. Zeci de copaci au fost doborâţi de vânt, au fost smulse acoperişuri şi au fost rupţi stâlpi de curent electric. Zeci de localităţi din judeţ sunt şi la ora transmiterii acestei ştiri fără curent electric. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.