O femeie în vârstă de 52 de ani, confirmată cu Covid-19 şi care nu purta mască de protecţie, a fost prinsă de jandarmi într-o staţie de tramvai. Ea a fost amendată cu 2.000 de lei pentru că nu a respectat măsurile de prevenire a răspândirii SARS-COV-2 şi perioada de izolare şi va fi cercetată şi pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Arad, un echipaj de jandarmi a depistat într-o staţie de tramvai o femeie de 52 de ani din Arad, care nu purta masca de protecţie sanitară, conform prevederilor legale. 
 
Jandarmii i-au solicitat femeii să prezinte un document de identitate şi i-au adus la cunoştinţă faptul că a încălcat o prevedere legală şi urmează să fie sancţionată. Femeia a refuzat cu insistenţă să dea relaţii cu privire la datele de identitate. După ce i s-a spus că va fi dusă la sediul Poliţiei pentru stabilirea identităţii, aceasta a cedat şi le-a oferit jandarmilor datele solicitate.
 
În urma verificărilor efectuate, jandarmii au descoperit că pe numele femeii există o alertă de tip suspiciune persoană infectată cu coronavirus, astfel că s-a luat legătura cu Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Arad, pentru confirmarea alertei. Conform autorităţii respective, femeia este declarată pozitivă la virusul SARS Cov-2 şi figura în izolare la locul declarat, în perioada 24 octombrie – 6 noiembrie. 
 
Jandarmii au întocmit pe numele femeii acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, şi au aplicat o amendă contravenţională în valoare de 2.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-Cov-2, respectiv nerespectarea perioadei de izolare.
 
Conform prevederilor legale, femeia va rămâne în izolare la locul declarat, până la finalizarea perioadei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.