Aproximativ o mie de oameni participă, sâmbătă după-amiază, la Timişoara, la ”Marşul pentru viaţă”, acţiuni similare având loc, la ora transmiterii acestei ştiri, şi la Arad, Ploieşti sau Sibiu, unde s-au adunat câteva sute de persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproximativ o mie de persoane, tineri şi vârstnici, s-au adunat la Biserica ”Sfânta Maria Regina Păcii” din Timişoara, de unde, după o serie de discursuri pentru susţinerea familiei, participanţii au pornit într-un marş prin centrul oraşului.

”Scopul primar al Marşului pentru viaţă este chemarea la apărarea vieţii pentru fiecare fiinţă umană începând cu concepţia până la moartea naturală şi apărarea familiei şi a căsătoriei naturale - o femeie şi un bărbat deschişi darului vieţii, care este cel mai bun ambient pentru dezvoltarea următoarei generaţii. De o importanţă egală este şi încurajarea politicienilor ca să creeze condiţii legislative pentru protecţia vieţii umane şi a demnităţii căsătoriei naturale şi asta înseamnă excluderea pruncuciderii oficiale la nivel de stat”, spun organizatorii.

Aproximativ 600 de persoane participă şi la Sibiu la ”Marşul pentru viaţă”.

Oamenii s-au strâns, la ora 13.00, în faţa celei mai mari biserici din municipiul Sibiu, unde au rostit rugăciuni în cor şi au cântat şi câteva cântece cu mesaje de susţinere a vieţii şi familiei.

La ora 13.30, sibienii au pornit în marş către centrul oraşului, purtând pancarte cu mesaje de susţinere a familiei tradiţionale, a mamelor în general şi de condamnare a avortului.

Manifestarea este programată să dureze până la ora 15.00, marşul fiind autorizat pe un traseu ce include bulevardul pietonal din oraş. În Piaţa Mare, pe o scenă special amenajată, se vor ţine câteva discursuri-mărturii pro-viaţă şi pro-familie.

”Prin organizarea acestui eveniment se doreşte transmiterea în societate a unui mesaj pro-viaţă şi pro-familie, de conştientizare a opiniei publice asupra faptului că viaţa reprezintă cel mai de preţ dar făcut oamenilor de către Dumnezeu. Venirea pe lume a unui copil şi primirea lui în viaţa noastră, cu dragoste, cu bucurie şi cu responsabilitate, reprezintă una din cele mai mari binecuvântări pe care un om le poate primi”, arată organizatorii evenimentului.

Şi la Ploieşti, peste 300 de persoane, de la bătrâni în bastoane până la elevi şi copii în cărucior, participă la ”Marşul pentru viaţă”, organizat de Asociaţia Stundeţilor creştin-ortodocşi.

Participanţii au adus pancarte cu poze cu copii pe care scrie ”sunt iubire”, dar şi afişe şi bannere pe care scrie ”Avort=Crimă”.

Marşul a început în zona de sub a oraşului, în faţa unui centru comercial, iar traseul include Bulevardul Independenţei şi Bulevardul Republicii, cele mai importante artere rutiere din Ploieşti.

Şi la Arad, aproximativ 400 de oameni participă la o acţiune similară, care va dura două ore.

Marşul, organizat de Arhiepiscopia Aradului, a început în Piaţa Avram Iancu din oraş, iar participanţii s-au oprit pentru o rugăciune în faţa Maternităţii Arad. Marşul se va încheia în faţa Catedralei Ortodoxe ”Sfânta Treime”.

La Bucureşti, numărul participanţilor a depăşit 4.000.

Marşuri similare sunt programate să aibă loc în cursul zilei de sâmbătă şi în alte oraşe din ţară.

Tema "Marşului pentru viaţă" - aflat la cea de-a şaptea ediţie - este "Ajută mama şi copilul! Ei depind de tine”, organizatorii spunând că România ocupă locul al doilea în statistica numărului de avorturi: 22.743.390 de avorturi legale, chirurgicale, doar în spitalele de stat, în perioada 1958 - iunie 2016, faţă de o  populaţie de 19.760.000 de persoane la 1 ianuarie 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.