Aproximativ 5.600 de angajaţi din spitalele din judeţul Buzău s-au vaccinat împotriva noului coronavirus, de la debutul campaniei de imunizare şi până în prezent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, majoritatea angajaţilor din spitale care şi-au exprimat până acum dorinţa de a se vaccina au şi primit serul, multora fiindu-le administrată şi doza de rapel. În aceste condiţii, la nivelul judeţului Buzău încep să se închidă, rând pe rând, centrele de vaccinare din spitale, deschise la începutul campaniei special pentru cadrele medicale.

"Per total pe doza I şi pe doza II s-au vaccinat 5.600 de cadre medicale. Au mai rămas câteva persoane care la ora la care se impunea administrarea rapelului, din motive obiective, nu au putut fi vaccinate, deci vor fi un pic temporizate. Au început deja să nu se mai folosească centrele, având în vedere că numărul celor care urmează să fie vaccinaţi este foarte, foarte mic", a declarat dr.Carmen Scântei de la DSP Buzău.

Cadrele medicale care vor dori să se vaccineze pe viitor vor putea primi serul în celelalte centre care rămân deschise şi în care se vaccinează restul populaţiei.

La nivelul judeţului Buzău, s-au vaccinat până acum peste 22.600 de persoane.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.