Aproximativ 400 de persoane participă, duminică seară, la Sibiu, la un protest antiguvernamental, oamenii mărşăluind pe străzile din centrul oraşului şi transmiţând mesaje de susţinere a DNA. Şi la Cluj, aproximativ 300 de persoane au plecat în marş, scandând ”Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu” şi ”Hoţii, hoţii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestul de la Sibiu a fost autorizat începând cu ora 18.00, dar abia după ora 19.00 au început să se strângă protestatari în Piaţa Mare din oraş. Două tinere au împărţit oamenilor insigne cu mesajul ”#rezist”, pe care spun că le-au primit de la prieteni din Bucureşti.      

Protestatarii au pancarte şi scandează lozinci împotriva Guvernului şi a PSD, cer demisia premierului şi transmit mesaje de susţinere a DNA. De asemenea, manifestanţii au mesaje prin care cer oprirea defrişărilor.          

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Înainte de ora 20.00, oamenii au pornit în marş pe străzile din centrul oraşului, după ce au intonat Imnul Naţional. Pentru a nu se intersecta cu comercianţii de mărţişoare, protestul a fost autorizat pe un traseu care exclude bulevardul pietonal din centrul municipiului Sibiu. Protestatarii vor urma un traseu de circa un kilometru şi vor reveni în Piaţa Mare.

Doru Apostol, cel care a cerut până acum autorizaţiile de la primărie pentru organizarea protestelor de la Sibiu, spune că, deocamdată, nu vor mai fi organizate manifestaţii, adăugând că societatea civilă va fi atentă şi, în cazul în care vor exista noi motive, oamenii vor ieşi din nou în stradă.

Şi la Cluj, aproximativ 300 de oameni s-au adunat, începând cu ora 18.00, în Piaţa Unirii, răspunzând astfel apelului lansat pe reţelele de socializare.

Oamenii scandează lozinci precum ”Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu”, ”Hoţii, hoţii” sau ”Uniţi salvăm toată România”. De asemenea, ei au steaguri tricolore şi pancarte pe care pot fi citite mesaje precum ”Curaj, Codruţa”, ”Apărăm cele trei culori, nu un grup de infractori” sau ”#rezist”.

În jurul orei 19.00, oamenii au pornit într-un marş pe străzile din centrul oraşului, mulţimea fiind însoţită în permanenţă de poliţişti şi jandarmi.

Peste 20 de persoane s-au strâns de la ora 19.00 şi pe platoul din faţa Prefecturii Constanţa, pentru a cere demisia Guvernului şi a-şi arăta susţinerea faţă de DNA.

Oamenii au scris pe asfalt ”DNA” cu litere din carton, în culorile tricolorului, şi strigă ”DNA să vină să vă ia”, ”Jos, jos, Guvernul mincinos”, ”Demisia”, ”Vrem justiţie, nu corupţie”, ”Rezistăm nu plecăm” şi au bannere cu ”PSD, judecat pentru lovitura de stat”, ”Am alergie la minciună şi hoţie”. De asemenea, ei au steaguri şi vuvuzele.

Peste o mie de persoane protestează şi la Bucureşti, ei plecând în marş spre Parlament.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.