Aproximati 300 de angajaţi de la instituţii de cultură din subordinea Consiliului Judeţean Mureş vor fi trimişi în şomaj tehnic, în urma unei hotărâri adoptate, miercuri, de CJ. Decizia îi vizează pe angajaţii care nu îşi mai pot desfăşura activitatea, din cauza pandemiei de coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Plenul Consiliului Judeţean a aprobat astăzi, în cadrul unei şedinţe extraordinare, un proiect de hotărâre prin care managerii şi directorii instituţiilor de cultură din subordinea Consiliului Judeţean Mureş sunt obligaţi să dispună trimiterea în şomaj tehnic a acelor angajaţi care, din cauza restricţiilor impuse de pandemia COVID-19, nu îşi mai pot desfăşura activitatea", se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de CJ Mureş.

Conform sursei citate, hotărârea afectează aproximativ 300 de angajaţi ai instituţiilor de cultură, în principiu artiştii Filarmonicii de Stat Târgu Mureş, ai Ansamblului Artistic Mureşul, ai Teatrului Ariel, precum şi o parte din angajaţii Muzeului Judeţean Mureş, Bibliotecii Judeţene Mureş şi ai Centrului Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Mureş care ar trebui trimişi în şomaj tehnic. În cadrul acestor instituţii va fi păstrat personalul necesar întreţinerii clădirii şi asigurării unei minime activităţi administrative.

În aceeaşi şedinţă, a fost aprobată rectificarea bugetului judeţului Mureş prin includerea în bugetul Spitalului Clinic Judeţean Mureş a sumei de 1.035.000 lei primită ca donaţie din partea Societăţii Hidroelectrica, a sumei de 370.000 lei de la Ministerul Sănătăţii pentru suplimentarea bugetului pentru ”Acţiuni prioritare ATI”, a sumei de 1.920.000 lei primită de la Ministerul Sănătăţii pentru reactivi în vederea testării COVID, materiale de laborator şi materiale de protecţie şi dezinfectare. Instituţia a mai beneficiat de sponsorizări în sumă de 13.500 lei pentru asigurarea în regim de urgenţă a materialelor sanitare şi dezinfectanţi necesari în combaterea epidemiei cu COVID-19. De asemenea, Programul naţional de supraveghere şi control al bolilor transmisibile prioritare a fost suplimentat cu suma de 900.000 lei, destinată testării de laborator prin metoda RT-PCR.

De asemenea, a fost aprobat programul de interes public judeţean ”Limitarea şi prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID 19” şi a Convenţia de colaborare dintre Consiliul Judeţean Mureş şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş pentru implementarea acestuia. Bugetul total al programului este de 13.000 lei, din care contribuţia Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş este de 1.000 lei, iar a Consiliului Judeţean Mureş este de 12.000 lei, sumă ce va fi utilizată pentru achiziţionarea de soluţii de dezinfecţie pentru dezinfectarea autovehiculelor unităţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.