Aproximativ 30 la sută din străzile secundare din Sectorul 1 al Capitalei au fost deszăpezite, în Sectorul 2, s-a intervenit pe 65 la sută din străzile laterale a doua oară, iar în Sectoarele 3 şi 4 au fost deszăpezite aproximativ 80 la sută dintre străzile adiacente. În Sectorul 5, de unde s-au primit cele mai multe sesizări din partea oamenilor, au fost deszăpezite aproximativ 50 la sută dintre străzile adiacente, iar utilajele de deszăpezire din Sectorul 6 se află la a doua intervenţie pe 50 la sută dintre străzile secundare, potrivit operatorilor de salubritate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În Capitală, în toate intersecţiile principale şi nu numai, se circulă normal în condiţii de iarnă. La apelul pe care l-am făcut acum, precum şi la prima oră, am insistat asupra intervenţiei pe străzile adiacente. Chiar dacă în intersecţiile mari se circulă bine, cred că cetăţenii trebuie să aibă condiţii de confort şi un trai civilizat. Am insistat ca accesul la creşele şi grădiniţele funcţionale, la spitale, policlinici, dispensare şi alte instituţii să se poată realiza în condiţii normale, chiar dacă de iarnă", a declarat, vineri, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Edilul Capitalei a spus că, la numărul de telefon Telverde anunţat în cadrul comandamentulul de iarnă de la Primăria Capitalei, la care cetăţenii pot suna gratuit pentru a sesiza problemele pe care le întâmpină din cauza condiţiilor meteorologice, au fost făcute aproximativ 90 de apeluri legate de avarii la reţeaua de energie electrică sau de nefuncţionare a semafoarelor.

"La numărul de telefon Telverde pe care l-am anunţat ieri (joi, n.r.), am primit aproximativ 90 de apeluri. Câteva dintre ele se refereau la avarii la Enel, câteva dintre ele au semnalat că nu funcţionau câteva semafoare, iar celelalte se refereau la faptul că nu se făcuse încă intervenţia pe parcursul nopţii pe străzile adiacente, lucruri remediate între timp şi care se află în continuare în remediere", a precizat primarul.

Gabriela Firea a mai spus că la Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice nu au fost semnalate avarii.

Legat de RATB, primarul Capitalei a susţinut că reprezentanţii regiei nu au respectat dispoziţiile impuse.

"Am avut o nemulţumire în ceea ce priveşte trotuarele şi staţiile RATB. Nu am fost mulţumită de cum au respectat dispoziţiile mele reprezentanţii RATB, motiv pentru care am dispus Corpului de control al primarului general misiune ad hoc azi dimineaţă, ca să vedem de ce nu s-a respectat ceea ce noi am cerut ieri. Am dispus să fie chemaţi angajaţi de acasă, dacă sunt mai mulţi în concediu. Am dispus scoaterea în trafic a mai multor maşini şi au scos doar 11", a spus Firea.

Bucureştiul şi 11 judeţe sunt vineri, până la ora 18.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol, iar alte 15 judeţe din estul, sudul şi centrul ţării au fost atenţionate cu cod galben de ninsori viscolite, valabil până vineri seară. De vineri şi până la începutul săptămânii viitoare, vremea va fi geroasă, iar temperaturile minime vor fi frecvent între minus 25 şi minus 15 grade. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.