Aproximativ 30 de autovehicule sunt însoţite, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de două utilaje de deszăpezire pentru a ajunge în siguranţă în municipiul Tulcea, după ce acestea fuseseră oprite de poliţişti în localitatea Mihail Kogălniceanu pentru că exista riscul să rămână blocate în zăpadă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o autofreză de la ISU Vaslui, venită în cursul zilei în sprijinul autorităţilor locale, este antemergător pentru o ambulanţă care a preluat din Babadag două persoane cu probleme medicale, una cu insuficienţă respiratorie, iar cealaltă, cu paralizie. Cele două persoane urmează să fie duse la Spitalul Judeţean Tulcea.

În drumul spre Tulcea, autofreza va prelua din localitatea Mihail Kogălniceanu aproximativ 30 de autoturisme. Acestea au fost oprite de poliţişti pentru că exista riscul să rămână înzăpezite, urmând să fie însoţite până în municipiul Tulcea. În sprijinul autofrezei respective a sosit şi un utilaj de deszăpezire de la Drumuri Naţionale astfel ca maşinile să ajungă în siguranţă la destinaţie.

Totodată, un echipaj al Secţiei de Pompieri Măcin a preluat o persoană cu ciroză hepatică şi a dus-o până la un echipaj de ambulanţă, care urmează să o transporte la Spitalul Judeţean Galaţi pentru îngrijiri medicale. 

Judeţul Tulcea s-a aflat din noaptea de joi spre vineri sub cod portocaliu de viscol, iar pe parcursul zilei de vineri meteorologii au emis şi o avertizare cod roşu de viscol.

Ulterior, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cod galben de viscol, care a fost prelungită până duminică.

Astfel, până duminică, la ora 22.00, judeţele Suceava, Botoşani, Harghita, Neamţ, Iaşi, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Braşov, Covasna, Bacău Vaslui, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Călăraşi, Brăila, Galaţi, Ialomiţa, Constanţa şi Tulcea.

În intervalul menţionat, în estul şi sud-estul ţării, dar şi la munte, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări, cu viteze de 50-60 km/h şi, pe arii restrânse, 70-75 km/h, spulberând şi troienind zăpada, potrivit reprezentanţilor ANM.

În special în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică şi pe parcursul zilei de duminică în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei şi local în Carpaţii Meridionali şi Orientali, temporar va mai ninge şi se va depune strat nou de zăpadă.

Ninsori, în general slabe cantitativ, se vor semnala la nivel local şi în regiunile centrale şi în restul regiunilor sudice, iar în extremitatea de sud-vest a teritoriului vor mai fi unele intensificări ale vântului, precizează meteorologii.

De asemenea, meteorologii au emis, sâmbătă dimineaţă, un cod galben de vreme geroasă în toată ţara până pe 9 ianuarie inclusiv, temperaturile urmând să coboare frecvent la -25 de grade.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.