Aproximativ 3.000 din cei peste 17.000 de candidaţi care erau înscrişi la proba scrisă la Limba şi literatura română din a doua sesiune a Bacalaureatului au absentat, luni, iar alţi 19 au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Probele scrise continuă marţi, cu cea obligatorie a profilului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"La proba scrisă de Limba şi literatura română - proba E).a) din cadrul examenului naţional de bacalaureat (sesiunea august - septembrie 2021), desfăşurată astăzi, 16 august, au fost prezenţi 14.427 de candidaţi din cei 17.485 de candidaţi înscrişi. Au absentat 3.039 de candidaţi, iar 19 candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă", a transmis Ministerul Educaţiei.
 
Subiectele şi baremul de corectare au fost publicate la ora 15:00 pe site-ul dedicat, subiecte.edu.ro.
 
Marţi va avea loc proba scrisă obligatorie a profilului - E.c), miercuri - proba scrisă la alegere a profilului şi specializării - E.d) şi joi, proba scrisă la Limba şi literatura maternă - proba E.b).
 
Conform sursei citate, procedurile de echivalare şi recunoaştere a competenţelor lingvistice şi digitale se vor derula în intervalul 23 - 31 august. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nivelurilor de competenţă la probele de profil din cadrul examenului naţional de bacalaureat (2021), potrivit metodologiei specifice.
 
Afişarea primelor rezultate, prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, va avea loc în 31 august (până la ora 12:00).
 
Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00-18:00, atât în format fizic, cât şi electronic. În acest sens, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.
 
Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (1 - 3 septembrie), vor fi comunicate în 3 septembrie.
 
În total, aproape 39.000 de candidaţi, din care 24.988 din promoţia 2020-2021, s-au înscris pentru a doua sesiune a examenului de bacalaureat, care a început luni, cu proba scrisă de Limba şi literatura română.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.