Aproximativ 24.000 de angajaţi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) acţionează de Sărbătoarea Floriilor Ortodoxe pentru a preveni evenimentele negative şi faptele antisociale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Structurile Ministerului Afacerilor Interne sunt în continuare la datorie, cu efective suplimentare, principalele misiuni fiind prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, menţinerea ordinii şi liniştii publice, supravegherea şi controlul frontierei de stat şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă. O atenţie deosebită a fost acordată monitorizării şi fluidizării traficului rutier şi gestionării eficiente din perspectiva atribuţiilor structurilor MAI a manifestaţiilor publice organizate în această perioadă.
Reamintim că, în contextul Sărbătorii  Floriilor Ortodoxe, aproximativ 24.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne acţionează, zilnic, în acest week-end, pentru prevenirea evenimentelor negative şi a faptelor antisociale”, au transmis, duminică, reprezentanţii MAI. 
Ei au precizat că, sâmbătă, efectivele MAI au intervenit la 4.527 de evenimente, 3.042 dintre acestea legate de menţinerea ordinii publice, iar 1.485 au avut legătură cu situaţiile de urgenţă. 
„Pentru prevenirea accidentelor şi fluidizare a traficului rutier poliţiştii, cu tehnica din dotare – inclusiv aproximativ 300 de aparate radar, au fost prezenţi pe principalele artere rutiere naţionale, în special pe cele care duc către zone de agrement montane, către Litoral sau spre lăcaşe de cult unde, pornind de la experienţa anilor trecuţi, se estima o creştere a valorilor de trafic”, a precizat sursa citată.
Reprezentanţii MAI au precizat că în urma acestor acţiuni au fost reţinute 889 de permise de conducere, dintre care 130 pentru consum de alcool şi 21 pentru consum de droguri sau substanţe interzise, totodată fiind retrase şi 423 de certificate de înmatriculare.
De asemenea, la nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 875 de posibile infracţiuni, aproape 30% dintre acestea fiind sesizări din oficiu. 
Echipajele de ordine publică au prins în flagrant 208 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 218 de fapte penale.
De asemenea, au fost dispuse măsuri preventive pentru 49 de persoane şi au fost depistate 17 persoane urmărite naţional sau internaţional.
„În îndeplinirea misiunilor ce le revin, poliţiştii şi jandarmii au constatat 12.832 de contravenţii pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 4,7 milioane de lei.
Ca urmare a celor 56 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, pompierii au identificat 9 obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu. Au fost aplicate 177 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 144.500 lei”, au mai transmis reprezentanţii MAI. 
De asemenea, pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfăşurat 1.254 de misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 55 pentru stingerea de incendii şi 11 pentru descarcerare. Pe parcursul intervenţiilor acestora, au fost salvate 7 persoane.
Totodată, piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 19 misiuni aero-medicale, fiind salvate 16 persoane.
În aplicaţia eDAC, în ultimele 24 de ore, efectivele MAI au efectuat 37.947 de verificări, fiind returnate 45 de alerte, dintre care 4 referitoare la persoane dispărute, 7 la persoane căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 7 referitoare la obiecte căutate pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.
Niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ţara noastră, în ultimele 24 de ore. 
De la începerea conflictului din Ucraina, 4.464 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.
Reprezentanţii MAI au mai transmis că în ceea ce priveşte tranzitarea frontierelor naţionale terestre, au fost înregistrate creşteri ale valorilor de trafic (persoane şi vehicule), dar nu au fost înregistrate blocaje. Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa https://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .
În ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 144.367 de persoane, dintre care 9.504 de cetăţeni ucraineni.
Totodată, din data de 18.03.2022 şi până în prezent au fost emise 159.796 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 29 fiind acordate în ultimele 24 de ore.
La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 29,7%.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.