A şasea duminică de proteste din Bucureşti s-a încheiat în faţa Palatului Parlamentului, după aproximativ patru ore, timp în care manifestanţii au şi mărşăluit pe traseul Piaţa Victoriei - Piaţa Romană - Piaţa Unirii - Piaţa Constituţiei. Numărul demonstranţilor a crescut pe parcurs de la aproximativ 1.000, câţi s-au strâns în Piaţa Victoriei, la aproximativ 2.500, câţi au fost în Piaţa Constituţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 22:50 - A şasea duminică de proteste s-a încheiat la Palatul Parlamentului: "CCR, sluga PSD", "Cuib de hoţi şi de mafioţi"

A şasea duminică de proteste din Bucureşti s-a încheiat în faţa Palatului Parlamentului, după aproximativ patru ore, timp în care manifestanţii au şi mărşăluit pe traseul Piaţa Victoriei - Piaţa Romană - Piaţa Unirii - Piaţa Constituţiei. Numărul demonstranţilor a crescut pe parcurs de la aproximativ 1.000, câţi s-au strâns în Piaţa Victoriei, la aproximativ 2.500, câţi au fost în Piaţa Constituţiei.

Manifestanţii au început să se adune în Piaţa Victoriei în jurul orei 18.00. Mulţi dintre ei au venit cu steaguri tricolore, ale UE şi SUA.

Demonstranţii au suflat în vuvuzele şi au scandat: "Hoţii","La închisoare, nu la guvernare", dar şi "Jos labele de pe păduri".

UPDATE 22:05 - Manifestanţii pleacă din Piaţa Constituţiei, în faţa Palatului Parlamentului au mai rămas aproximativ 100 de oameni

Manifestanţii care s-au strâns în Piaţa Constituţiei după un marş pe traseul Piaţa Victoriei - Piaţa Romană - Piaţa Unirii au început să plece, în faţa Palatului Parlamentului fiind la această oră, aproximativ 100 de persoane.

Manifestanţii care s-au adunat în Piaţa Constituţiei au scandat "CCR, sluga PSD", au cântat imnul naţional şi au aprins lanternele telefoanelor mobile.

Demonstranţii au intonat şi Imnul Golanilor, înainte de a se îndrepta spre case.

Ei au ajuns la Palatul Parlamentului, urmând traseul Bulevardul Lascăr Catargiu - Piaţa Romană - Piaţa Universităţii - Piaţa Unirii - Piaţa Constituţiei. Numărul demonstranţilor a crescut progresiv la 2.500. Ei au strigat: "Ruşine să vă fie!", "Cuib de hoţi şi de mafioţi", "300".

UPDATE 21:06 - Manifestanţii care au plecat din Piaţa Victoriei au ajuns la Palatul Parlamentului, numărul lor crescând la 2.500

Manifestanţii care au plecat din Piaţa Victoriei, flancaţi de jandarmi, au ajuns în Piaţa Constituţiei, numărul lor crescând la aproximativ 2.500.

Pe drumul dintre Piaţa Unirii şi Palatul Parlamentului, manifestanţii au scandat: "Cuib de hoţi şi de mafioţi", "Asta-i casa noastră, nu e casa voastră", "DNA să vină să vă ia", "Nu vrem să fim o naţie de hoţi", "Mai am un singur dor, Dragnea scriitor".

 

Demonstranţii au huiduit, au suflat în vuvuzele şi au fluturat steaguri ale României, Uniunii Europene şi Statelor Unite, pe tot parcursul marşului.

Participanţii la marş au mai strigat la unison: "Noaptea hoţi, ziua mafioţi", "Ieşiţi din casă dacă vă pasă", "Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu", "Afară cu penalii din politică", "Fiţi atenţi la buzunare, avem hoţi la guvernare", “România cere: Fără graţiere”, “România, trezeşte-te”, “Zi de zi, aici vom fi”, “Uniţi, salvăm toată România”, “Demisia”, “ALDE şi PSD, aceeaşi mizerie”, “Justiţie, nu corupţie”, "La închisoare, nu la guvernare", "Parlament penal, marş la tribunal", "PSD, ciuma roşie".

Manifestanţii poartă pancarte pe care scrie "Comunismul n-a murit, este Dragnea travestit", "DNA, noi suntem arma ta", "Obosiţi, dar tot aici".

UPDATE 19:15  - Manifestanţii care au plecat în marş din Piaţa Victoriei au ajuns la Piaţa Universităţii, numărul lor a crescut la 2.000

Manifestanţii care au plecat în marş din Piaţa Victoriei către Palatul Parlamentului au ajuns în Piaţa Universităţii, numărul lor crescând la aproximativ 2.000.

Manifestanţii care au plecat din Piaţa Victoriei, flancaţi de jandarmi, au ajuns în Piaţa Universităţii, urmând traseul Bulevardul Lascăr Catargiu - Piaţa Romană.

Demonstranţii scandează: "Noaptea hoţi, ziua mafioţi", "Ieşiţi din casă dacă vă pasă", "Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu", "Afară cu penalii din politică", "Nu vrem să fim o naţie de hoţi", "Fiţi atenţi la buzunare, avem hoţi la guvernare", “România cere: Fără graţiere”, “România, trezeşte-te”, “Zi de zi, aici vom fi”, “Uniţi, salvăm toată România”, “Demisia”, “ALDE şi PSD, aceeaşi mizerie”, “Justiţie, nu corupţie”, "La închisoare, nu la guvernare", "Parlament penal, marş la tribunal", "PSD, ciuma roşie".

Manifestanţii au pancarte pe care scrie "Comunismul n-a murit, este Dragnea travestit", "DNA, noi suntem arma ta", "Obosiţi, dar tot aici".

UPDATE 19:35  - Oamenii au plecat în marş spre sediul Parlamentului. Manifestanţii strigă "Demisia, Demisia".

Manifestanţii din Piaţa Victoriei au plecat, flancaţi de jandarmi, pe Bulevardul Lascăr Catargiu, în marş spre Palatul Parlamentului.

Demonstranţii scandează: "Nu vrem să fim o naţie de hoţi", “România cere: Fără graţiere”, “România, trezeşte-te”, “Zi de zi, aici vom fi”, “Uniţi, salvăm toată România”, “Demisia”, “ALDE şi PSD, aceeaşi mizerie”, “Justiţie, nu corupţie”, "La închisoare, nu la guvernare", "Parlament penal, marş la tribunal", "PSD, ciuma roşie".

Manifestanţii au pancarte pe care scrie "Comunismul n-a murit, este Dragnea travestit", "Vedea-ţi-aş hamsterul în cocotier", "DNA, noi suntem arma ta", "Obosiţi, dar tot aici".

UPDATE 19:10 - Aproximativ 500 de persoane în Piaţa Victoriei: "La închisoare, nu la guvernare", "Parlament penal, marş la tribunal"

Manifestanţii au pancarte pe care scrie "Comunismul n-a murit, este Dragnea travestit", "Vedea-ţi-aş hamsterul în cocotier", "DNA, noi suntem arma ta", "Obosiţi, dar tot aici".

 

În Piaţa Victoriei se distribuie gratuit ceai şi cafea. Demonstranţii mai scandează: "La închisoare, nu la guvernare", "Jos labele de pe paduri".

Mulţi dintre cei prezenţi au steaguri tricolore, ale UE şi SUA, dar şi vuvuzele.

Protestul a fost anunţat pe Facebook, sub sloganul "Stop Joc. În Democraţie, Corupţii Stau La Puşcărie”.  Potrivit anunţului, manifestanţii vor pleca în marş spre Parlament.

UPDATE 18:25 - Până la această oră, în Piaţa Victoriei s-au strâns aproximativ 100 de persoane. Mulţi dintre cei prezenţi au steaguri tricolore, ale UE şi SUA. Ei suflă în vuvuzele şi scandează: "Hoţii". Unii dintre cei prezenţi au pancarte pe care scrie: "Obosiţi, dar tot aici", "DNA, noi suntem arma ta".

Potrivit anunţului de pe Facebook, manifestanţii vor pleca în marş spre Parlament.

Organizatorii au scris pe pagina evenimentului motivele pentru care au loc din nou proteste, arătând că OUG 13 revine "pe filieră parlamentară”.

"Corupţii trebuie să stea la puşcărie, iar dacă nu au condiţii, condiţiile trebuie făcute pentru toţi oamenii care stau în puşcărie”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului, în contextul afirmaţiilor senatorului PSD Şerban Nicolae care a spus că nu crede că cei care sunt corupţi trebuie să stea trei într-un pat, în condiţii de igienă precară.

De asemenea, organizatorii sunt de părere că "România va intra în faliment” din cauza deciziei ministrului Muncii Lia Olguţa Vasilescu de a dubla salariile mai mici de 4.000 de lei ale bugetarilor, dar şi din cauza adoptării OUG 9/2017, care dă dreptul instituţiilor de a cheltui bani chiar dacă au depăşit bugetul. Această ordonanţă a trecut, luni, de Senat.

Respingerea în Senat a OUG 79 privind depolitizarea managementului din spitale care se discută, în prezent, în Camera Deputaţilor şi posibila anulare a OUG 51/2016 privind contravenţiile silvice sunt şi ele motive pentru care manifestanţii vor ieşi în stradă.

Mai mult, ei cer în continuare demisia Guvernului, a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea şi a preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.