Aproximativ 10.000 de poliţişti au acţionat în această săptămână în zona unităţilor de învăţământ, iar cu acest prilej a fost verificat modul cum este asigurată paza în peste 2.000 de unităţi. De asemenea, a fost instruit personalul de pază cum să intervină în anumite situaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
 
Reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române au transmis duminică, printr-un comunicat de presă, că în perioada 25 – 28 septembrie, pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi cadrelor didactice, 9.890 de poliţişti au organizat şi desfăşurat acţiuni în acest domeniu, fiind luate măsuri pentru adaptarea dispozitivelor de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, prin includerea unităţilor de învăţământ preuniversitar în itinerariile de patrulare, pentru asigurarea unei acoperiri echilibrate pe timpul afluirii şi defluirii, la şi de la cursuri, a elevilor. 
În această săptămână, au fost angrenaţi 6.801 poliţişti în activităţi de menţinere a ordinii şi siguranţei publice în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar. 
Totodată, pentru fluidizarea traficului rutier, în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, au acţionat 1.633 de poliţişti, care au asigurat intervenţia la 146 de evenimente sesizate în incinta sau zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, dintre care 120 au fost sesizate de cetăţeni prin S.N.U.A.U. – 112.
De asemenea, au fost organizate 136 de acţiuni pe linia siguranţei în şcoli, fiind derulate  2.623 de activităţi de prevenire şi de informare, în cadrul a 1.510 unităţi de învăţământ preuniversitar, la care au participat 62.691 de beneficiari. 
Dintre acestea, pentru creşterea gradului de conştientizare a efectelor negative ale fenomenului de tip bullying şi a celui de violenţă şcolară, la 1.000 de ore de curs au fost abordate tematici pentru prevenirea infracţiunilor comise cu violenţă. 
“Totodată, pentru conştientizarea riscurilor, vulnerabilităţilor şi consecinţelor în ceea ce priveşte consumul şi traficul ilicit de droguri/substanţe interzise, au fost derulate 570 de activităţi, fiind derulate şi 961 de activităţi pentru instruirea personalului de pază cu privire la modul de intervenţie în diferite situaţii.
De asemenea, au fost controlate 2.126 de unităţi de învăţământ preuniversitar pentru verificarea modului de asigurare cu pază, în conformitate cu prevederile H.G. nr. 301/2012 privind normele metodologice de aplicare ale Legii nr. 333/2003 pentru paza bunurilor, valorilor, obiectelor şi protecţia persoanelor”, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei. 
În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale şi constatate două infracţiuni, fiind adresate 116 informări şi solicitări autorităţilor şi instituţiilor publice cu atribuţii specifice privind siguranţa în unităţile de învăţământ.
Totodată, au fost efectuate verificări ale unităţilor de alimentaţie publică situate, în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, în urma cărora au fost adresate 236 de informări către instituţiile cu atribuţii specifice, pentru remedierea neregurilor constatate.
Au fost organizate şi desfăşurate 849 de activităţi pentru verificarea respectării normelor privind circulaţia pe drumurile publice de către pietoni şi conducătorii autovehiculelor în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, precum şi a conducătorilor auto care asigură transportul şcolar. 
În cadrul activităţilor derulate, au fost  verificaţi 3.522 de conducători auto, dintre care 1.169 care asigură transportul şcolar, fiind aplicate 753 de sancţiuni contravenţionale şi constatate două infracţiuni la regimul rutier.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.