Aproape 800 de contestaţii au fost depuse de absolvenţii de liceu din judeţul Buzău, nemulţumiţi de notele primite la bacalaureat. Şi în Vrancea au fost înregistrate aproape 600 de contestaţii, cele mai multe fiind la limba română şi matematică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În judeţul Buzău, după afişarea rezultatelor la bacalaureat, au fost depuse 783 de contestaţii, mai puţine decât în 2016, când au fost aproape 1.150.

Multe dintre contestaţii au fost depuse de elevii cu rezultate bune, care însă se aşteptau la note mai mari.

”Din experienţa noastră, după contestaţii rata de promovare va mai creşte cu unu două procente, rezultatele la Buzău oricum sunt bune. Din discuţiile cu cei implicaţi, cu părinţii şi cu copiii, sunt nemulţumiri legate de notele care au fost primite de unii elevi. Este vorba despre cei care se aşteptau la medii peste 9 şi au obţinut sub această medie”, a declarat şeful ISJ Buzău, Florina Stoian.

La Buzău, cele mai multe contestaţii, 374, au fost depuse de elevi pentru notele obţinute la limba română, la matematică au fost depuse 109 contestaţii, la istorie 88, iar la georgrafie 81.

În Vrancea, au fost depuse 575 de contestaţii, cele mai multe, peste 220, la limba română, în timp ce la matematică au fost 97 de cereri de recorectare a lucrărilor.

La Buzău, rata de promovare a examenului de bacalaureat depăşeşte 76% înainte de rezolvarea contestaţiilor, fiind cu zece procente mai mare decât cea de anul trecut. Un singur elev din judeţul Buzău a reuşit să obţină media 10, fiind vorba despre un absolvent al Colegiului Naţional ”Bogdan Petriceicu Hasdeu”.      

În Vracea, rata de promovare la bacalaureat, înainte de contestaţii, este de 69,15%, mai mare decât cea înregistrată în 2016, însă judeţul se află sub media pe ţară.                                                                             

Rezultatele finale ale bacalaureatului, sesiunea de vară, se vor afişa pe 10 iulie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.