O ceremonie militară şi religioasă este programată, la Iaşi, în 1 decembrie, în faţa Palatului Culturii, la paradă urmând să participe aproximativ 480 de militari, angajaţi ai Ministerului de Interne şi ai altor instituţii. După ceremoniile oficiale, Primăria va oferi 3.000 de porţii de fasole cu cârnaţi, iar în cursul serii va fi aprins iluminatul de Crăciun în centrul Iaşiului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Îi invităm pe ieşeni să participe la manifestările pregătite pentru a marca Ziua Naţională”, a declarat, marţi, Bogdan Cojocaru, prefectul judeţului Iaşi. 
 
În total, vor participa la ceremonia organizată cu ocazia Zilei Naţionale aproximativ 480 de militari, angajaţi MAI şi ai altor instituţii. 
 
De asemenea, instituţiile din subordinea Primăriei ieşene vor oferi celor prezenţi la eveniment 3.000 de porţii cu fasole şi cârnaţi, dar şi ceai sau vin fiert.
 
Totodată, de Ziua Naţională, de la ora 18.00, va fi organizată şi retragerea cu torţe pe traseul Muzeul Unirii – Palatul Culturii, la care vor participa efective de la Batalionul 151 Infanterie, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Iaşi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Iaşi, Penitenciarul Iaşi şi Batalionul 198 Logistic – Muzica Militară. 
 
Tot vineri seară va fi aprins iluminatul festiv de Sărbători în faţa Primăriei Iaşi, momentul fiind marcat cu un spectacol pentru copii. 26 de brazi de mari dimensiuni, dar şi 800 de brazi în ghivece vor fi amplasaţi în toate cartierele Iaşiului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.