Aproape 400 de cazuri de urgenţă de cod roşu şi galben au fost semnalate în cursul zilei de vineri, până la ora 16.45, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF), pentru entorse, fracturi, traumatisme produse prin cădere şi degerături, a declarat, pentru News.ro, Alis Grasu, managerul SABIF.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De la ora 8.00 până la 16.45 în ziua de vineri a fost semnalat un total de 787 de cazuri, dintre care 392 urgenţe de cod roşu şi galben, potrivit managerului Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Astfel, dintre cazurile de urgenţă, 32 de persoane au solicitat ajutor pentru entorse, luxaţii şi fracturi la nivelul membrelor şi nouă persoane au solicitat ajutor pentru traumatisme produse prin cădere.

De asemenea, opt persoane fără adăpost au fost transportate la adăposturile din subordinea Primăriei Capitalei sau ale primăriilor de sector, iar una, prezentând degerături la nivelul membrelor, a fost transportată la spital.

Codul portocaliu de viscol, care a intrat în vigoare vineri, la ora 02.00 şi a fost emis iniţial până la ora 18.00, a fost prelungit până la ora 23.00, pentru judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa, Tulcea, Galaţi şi Vrancea.

În cele opt judeţe, viscolul va continua să fie puternic, rafalele vântului vor atinge şi temporar vor depăşi 70-85 de kilometri pe oră, reducând vizibilitatea sub 50 de metri şi troienind zăpada.

Avertizarea cod portocaliu de viscol pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Teleorman şi Giurgiu a fost înlocuită cu cod galben, care va fi valabil până la ora 23.00. Şi judeţele Iaşi, Neamţ, Vaslui, Bacău, Suceava, Botoşani, Covasna, Braşov, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Olt, Dolj, Mehedinţi şi Sibiu rămân sub avertizare cod galben până la ora 23.00.

În perioada următoare, în cea mai mare parte a ţării, vremea va fi geroasă atât noaptea, cât şi ziua, iar temperaturile minime se vor situa frecvent între minus 25 şi minus 15 grade. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.