Aproape 3.300 de persoane din întreaga ţară vor participa, în luna septembrie, la programele de formare profesională organizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă. În total, se vor desfăşura aproape 200 de astfel de programe, iar cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum lucrător în comerţ, inspector de resurse umane şi contabil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), 199 de programe de formare profesională vor începe în luna septembrie, la nivel naţional, la cursurile gratuite  urmând să participe 3.293 de persoane.

Programele de formare profesională cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum: lucrător în comerţ (334), inspector (referent) resurse umane (195), contabil (163), ospătar (chelner) vânzător în unitaţi de alimentaţie (162), competenţe cheie - comunicare în limba romană (140), bucătar (134), operator introducere validare şi prelucrare date (130), frizer, coafor, manichiură, pedichiură (129), agent de securitate (121), instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze  (93).

Judeţele în care, în luna septembrie, se vor organiza cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi, sunt Vrancea (308 persoane), Dolj (252 de persoane), Dâmboviţa (168 de persoane), Braşov (154 de persoane), Bucureşti (154 de persoane).

Pentru detalii, cei interesaţi se pot adresa agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domicliul sau reşedinţa (https://www.anofm.ro/contacteaza-ne) sau pot vizualiza oferta de cursuri pe www.anofm.ro la secţiunea Formare profesională.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.