Numărul donatorilor de sânge din Bucureşti şi judeţul Ilfov a crescut în primele trei luni ale acestui an cu 5 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017, ajungând la aproape 15.000 de donatori în perioada ianuarie-martie, comparativ cu 14.082 de donatori anul trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale (ASSMB), numărul donatorilor în primele trei luni ale anului a crescut cu 5,3 la sută, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Astfel, în perioada ianuarie-martie 2018, 14.826 de oameni au donat sânge, în timp ce anul trecut au fost 14.082 de donatori. De asemenea, 47 de spitale de stat şi 15 spitale private din Bucureşti şi din judeţul Ilfov au primit sânge de la Centrul de Transfuzie Sanguină.

Donatorii de sânge beneficiază de şapte tichete de masă, o zi liberă, 50% reducere la abonamentul RATB, pe o lună. Donatorii fideli primesc şi bilete gratuite la spectacolele organizate de instituţiile de cultură din subordinea Primăriei Capitalei.

Primăria Capitalei a oferit donatorilor, în primele trei luni ale acestui an, aproape 1.400 de bilete la spectacole şi piese de teatru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.