Aproape 1,4 milioane de români îşi serbează onomastica de Florii, cei mai mulţi având numele Florin, Viorica şi Florentina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În duminica Floriilor sunt serbaţi cei care poartă nume de flori, Viorel, Viorela, Margareta, Camelia, Brânduşa sau Lăcrămioara, dar şi cei care sunt botezaţi Florin, Florina sau cu nume derivate ale acestora.

Dintre bărbaţii care îşi serbează onomastica, cei mai mulţi se numesc Florin, respectiv 341.825, în timp ce numai două persoane poartă numele Mărgărit, potrivit Ministerului Afacerilor Interne.

Dintre femeile sărbătorite de Florii, cele mai multe se numesc Viorica - 140.838 şi Florentina - 132.410.

Duminică îşi serbează onomastica şi 74.018 Camelii, 2.232 Trandafiri, aproape 3.000 de Garofiţe şi 400 de Panseluţe, a precizat MAI.

Sărbătoriţi de Florii sunt şi cei care poartă numele Crina, Iris, Narcis şi Narcisa.

În acest an, Floriile, ca şi Paştele, sunt sărbătorite în aceeaşi zi de ortodocşi şi catolici. 

Floriile sau Duminica Stâlpărilor este sărbătoarea care marchează intrarea triumfală a lui Iisus Hristos în Ierusalim, unde a fost întâmpinat de o mulţime de credincioşi care ţineau în mâini ramuri de măslin şi de finic. Sărbătoarea Floriilor este una dintre cele mai importante din an şi deschide perioada sărbătorilor de Paşte. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.