Ministerul Mediului anunţă, miercuri seară, că specialişti sunt în zona producerii incendiului de la centrul REMAT din Glina şi monitorizează calitatea aerului. Până la această oră nu s-au înregistrat creşteri ale valorilor poluanţilor. Comisarii Gărzii de Mediu vor verifica activitatea centrului REMAT, după finalizarea intervenţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Mediului a transmis, miercuri seară, informaţii despre incendiul de la Centrul REMAT din Glina.  

”Comisarii de la Garda Naţională de Mediu se află la faţa locului şi evaluează pagubele de mediu produse de incendiu. După lichidarea acestuia, comisarii vor demara un control la agentul economic. Administratia Nationala de Meteorologie RA informează că vântul bate în direcţia nord-est, fără să se îndrepte spre aglomerarea Bucureşti, iar condiţiile meteo sunt favorabile dispersiei”, anunţă ministerul.  

Sursa citată a precizat că, până la această oră, potrivit specialiştilor din Agentia Nationala pentru Protectia Mediului - ANPM, datele de calitate a aerului arată că, în cazul aglomerării Bucureşti, nu se înregistrează creşteri ale indicelui NO2 (indicele relevant în cazul incendiilor).  

”Cetăţenii care locuiesc în proximitatea evenimentului trebuie să urmeze indicaţiile autorităţilor responsabile cu protecţia civilă, a mai precizat Ministerul Mediului.  

Intervenţia pentru lichidarea incendiului continuă, la faţa locului fiind mai multe autospeciale.  

Potrivit pompierilor, incendiul este localizat şi se lucrează pentru stingere.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.