Administraţia Naţională Apele Române, anunţă, luni, că echipajele proprii sunt pregătite cu materiale şi utilaje, pentru a interveni dacă situaţia hidrologică o va impune. Speciliştii precizează că se înregistrează depăşiri ale cotelor de inundaţie pe râul Bârzava, la staţia hidrometrică Gătaia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Echipele de la Apele Române monitorizează şi supraveghează, inclusiv în teren, situaţia cursurilor de apă aflate sub avertizare şi au pregătit materialele şi utilajele de intervenţie acolo unde situaţia o impune. La această oră, se înregistrează depăşiri ale cotelor de inundaţie pe râul Bârzava la staţia hidrometrică Gătaia şi ale cotelor de atenţie pe râurile: Sebeş (la staţia hidrometrică Turnu Ruieni), Bârzava (la staţia hidrometrică Partoş), Moraviţa (la staţia hidrometrică Moraviţa), Sasa (la staţia hidrometrică Poieni), Bega Veche (la staţia hidrometrică Pischia) şi pe râul Timiş (la staţia hidrometrică Cebza)”, a transmis, luni, Apele Române.

Sursa citată a precizat că, urmare a precipitaţiilor înregistrate şi prognozate, dar şi a propagării viiturilor formate anterior, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor prelungeşte şi extinde avertizarea hidrologică cod galben şi cod portocaliu pentru mai multe sectoare de râuri din bazinele hidrografice Banat, Mureş, Olt şi instituie cod galben pentru bazinele hidrografice Jiu şi Argeş-Vedea.

”Autorităţile locale trebuie să fie vigilente şi să acţioneze, acolo unde este cazul, prin îndepărtarea depozitelor de deşeuri necontrolate de pe malurile cursurilor de apă pentru a evita obturarea secţiunilor de scurgere. Riveranii trebuie să-şi cureţe şanturile şi rigolele pentru asigurarea scurgerii apelor pluviale. Nu traversaţi prin vaduri sau în zona podurilor şi a podeţelor situate în zona cursurilor de apă aflate sub avertizare hidrologică. Nu circulaţi cu autovehicule în zona cursurilor de apă aflate sub coduri hidrologice şi ascultaţi recomandările autorităţilor locale, judeţene şi a Inspectoratelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă”, au mai transmis specialiţtii Apele Române.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.