Administraţia Naţională ”Apele Române” a anunţat, luni seară, că directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Suceava, Daniel Drăgoi, a fost demis din funcţie ca urmare a unor deficienţe de management şi pentru modul în care a gestionat situaţia generată de pandemia de coronavirus, nu din motive religioase, cum a acuzat acesta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În primul rând, facem precizarea că Directorul SGA Suceava, Daniel Drăgoi, exercita cu caracter temporar această funcţie de conducere. Încetarea interimatului s-a realizat în condiţiile legii ca urmare a unor deficienţe de management, dar şi a gestionării defectuoase a crizei provocate de răspândirea noului Coronavirus (Covid – 19)”, a transmis, luni seară, Administraţia Naţională ”Apele Române”.

Potrivit sursei citate, decizia directorului Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Siret ”nu are nicidecum la bază considerente religioase”.

”În fapt, au fost înregistrate, în mod special, în ultima perioadă, deficienţe în gestionarea relaţiei cu subordonaţii. Totodată, au fost semnalate de către sindicat situaţii în care nu au fost luate toate măsurile pentru protejarea angajaţilor de o posibilă infectare cu Coronavirus (Covid-19). Se poate vorbi, de asemenea, de atitudinea conflictuală faţă de organele ierarhic superioare şi chiar faţă de alte entităţi cu care instituţia are relaţii de colaborare, respectiv Garda de Mediu, care a reclamat refuzul SGA Suceava de a participa la o intervenţie în cazul unor prelevări de probe, pe raza localităţii Preuteşti, judeţul Suceava, unde se află o staţie de epurare din anul 2012, care nu are autorizaţie de gospodărire a apelor”, a transmis instituţia.

Administraţia Naţională ”Apele Române” a transmis că, mai ales în aceste condiţii de criză, ”nu pot fi acceptate abateri sau erori care pot supune riscului atât instituţia, dar mai ales specialiştii din cadrul SGA Suceava”.

”Având în vedere aceste clarificări care au stat la baza luării acestei decizii, nu excludem varianta ca, intuind probabilitatea înlocuirii sale din funcţie, domnul Daniel Drăgoi să fi făcut gestul de a îngenunchia în faţa instituţiei, tocmai pentru a atrage atenţia asupra sa şi a da o conotaţie religioasă deciziei superiorilor săi, mai ales că, din imaginile surprinse de camerele de supraveghere, reiese fără echivoc, faptul că, aşa-zisa rugăciune a durat exact cât s-au făcut fotografiile apărute în spaţiul public. Prezenţa presei, în faţa instituţiei, i-a oferit domnului Daniel Drăgoi oportunitatea de a da o altă semnificaţie deciziei de schimbare a sa din funcţie, prin invocarea discriminării întemeiate pe motive religioase”, a mai transmis Administraţia Naţională ”Apele Române”.

Directorul SGA Suceava a acuzat conducerea instituţiei că l-a demis, după ce s-a rugat în faţa instituţiei pentru oprirea pandemiei de coronavirus.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.