Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii, unitate sanitară aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, va achiziţiona 110 noi echipamente şi aparatură medicală, în valoare de peste 2,7 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiloiul Judeţean Cluj anunţă, marţi, că Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii va achiziţiona aparatură medicală în valoare de peste 2,7 milioane de lei.

”Este o sumă importantă de bani, peste 550.000 de euro, care va fi investită în beneficiul direct al micilor pacienţi. Echipamentele medicale de înaltă tehnologie vor facilita examinarea, diagnosticarea şi tratarea copiilor", a transmis, marţi. Alin Tişe, preşedinte eConsiliului Judeţean Cluj.

Potrivit oficialilor instituţiei, printre echipamentele care urmează să fie achiziţionate se numără un aparat de anestezie, un videolaringoscop, un ecocardiograf, două defibrilatoare, o masă de operaţii cu accesorii ORL, un cistoscop pediatric, o staţie centrală de monitorizare, două paturi pentru sugari şi o lampă scialitică.

De asemenea, Spitalul de Copii va achiziţiona şi un timpanometru, o targă, cinci monitoare pentru urmărirea funcţiilor vitale, un sterilizator, două sisteme de încălzire a pacientului, trei aparate EKG portabile, cinci Holtere EKG, cinci Holtere TA, 15 infuzomate şi 20 de injectomate.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.