Judeţul Brăila are un prim aparat de testare pentru COVID-19, donat de Grupul Al Dahra, deţinător al firmei Agricost, care are în arendă 57.000 de hectare de teren în Insula Mare a Brăilei. În judeţul Brăila, potrivit Prefecturii, sunt 22 de bolnavi înregistraţi, cinci fiind cadre medicale. De asemenea, din cei 22 de bolnavi, 18 s-au vindecat până acum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aparatul real time PCR, primul de la Brăila, urmează să fie pus în funcţie după ce va primi avizul necesar din partea DSP Brăila şi după instruirea. săptămâna viitoare, a personalului medical care va face aceste teste.

PCR-ul are incluse 1.700 de teste însă Spitalul Judeţean Brăila urmează să achiziţionează încă 6.000.

În judeţul Brăila, sunt, potrivit Prefecturii, 22 de cazuri de coronavirus, între care 5 sunt cadre medicale, 3 fiind asistente şi 2 infirmieri. Una dintre asistente s-a îmbolnăvit lucrând în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Brăila, una este de la Ambulanţă iar cea de-a treia din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. De asemenea, doi infirmieri din centrele DGASPC sunt contaminaţi.

În acest judeţ nu se înregistrează nici un deces din cauza coronavirusului. Din totalul de 22 de cazuri de Covid 19, 18 au fost declaraţi vindecaţi si au fost externaţi. Totodată, pentru limitarea răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus, sâmbătă, 2 mai, la nivelul judeţului Brăila sunt monitorizate 147 de persoane, aflate în izolare voluntară şi 145 de persoane care se află în carantină instituţionalizată. Alte 5.127 de persoane au ieşit din autoizolare, la încheierea celor 14 zile şi 775 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieşi din carantină instituţionalizată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.