Un aparat de plasmafereză, care poate contribui la salvarea pacienţilor infectaţi cu coronavirus, aflaţi în stare gravă, a ajuns la Galaţi şi urmează să fie pus în funcţiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aparatul, în valoare de peste 40 de mii de euro, donat de o companie privată, a fost montat la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Galaţi, împreună cu toate kiturile necesare. Cu ajutorul acestui aparat, gălăţenii vor putea fi trataţi, la nevoie, cu plasmă hiperimună luată de  la pacienţi vindecaţi de infecţia cu COVID-19, pentru a dezvolta imunitate.

”Acest tratament va fi folosit pentru pacienţii critici, intubaţi, cu forme severe de pneumonie virală COVID-19. Anticorpii colectaţi astfel de la donatorii vindecaţi sunt foarte utili pacienţilor aflaţi în stare gravă, care nu reuşesc să lupte cu boala pentru că organismul lor nu produce astfel de anticorpi în cantităţi suficiente. Sângele celor care s-au vindecat de coronavirus poate salva vieţile celor care se luptă acum cu acest virus. Donarea este voluntară, iar testul este necesar pentru a verifica prezenţa anticorpilor în sânge. Această procedură este nedureroasă pentru donator, iar plasma astfel colectată se reface complet în maximum 48 de ore”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Galaţi, Costel Fotea.

Angajaţii centrului gălăţean vor fi instruiţi de reprezentanţii firmei care a donat aparatul de plasmafereză. Apoi, aceştia îi vor contacta pe cei peste 140 de gălăţeni care s-au vindecat de coronavirus pentru a-i informa despre posibilitatea pe care o au de a salva alte vieţi. Plasma ce va fi colectată de la persoanele care au învins boala va fi livrată spitalelor în care se găsesc pacienţi infectaţi cu coronavirus, în stare gravă.

Firma a donat şi autorităţilor din Buzău un astfel de aparat, care este aşteptat să sosească în acest judeţ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.