Apa potabilă este furnizată după program în zece localităţi din judeţul Iaşi, conducerea societăţii APA VITAL Iaşi precizând că măsura se impune din cauza consumului ridicat de apă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În două localităţi din judeţul Iaşi, Belceşti şi Gropniţa, apa potabilă este furnizată doar patru ore pe zi, respectiv două ore dimineaţa şi alte două ore seara. În alte opt localităţi, apa ajunge la consumatori câteva ore zilnic. 
Este vorba despre comunele Hărmăneşti, Coarnele Caprei, Lespezi, Tătăruşi, Deleni, Focuri, Todireşti şi de localitatea Blăgeşti care aparţine de municipiul Paşcani. Măsura este aplicată în unele localităţi până pe 15 iunie, dar există şi comune care vor primi potabilă după program până pe 5 iulie.
 
Potrivit societăţii APA VITAL Iaşi, decizia se impune din cauza creşterii consumului de apă. 
 
"Resursele din rezervoarele de înmagazinare APAVITAL se epuizează cu rapiditate, fiind necesară refacerea periodică a acestora", precizează reprezentanţii APA VITAL Iaşi.
 
Conducerea societăţii avertizează că există posibilitatea ca apa să înregistreze valori mai mari ale parametrului turbiditate, situaţie în care robinetul trebuie lăsat deschis timp de câteva minute, pentru ca apa să revină la caracteristicile normale de potabilitate. 
 
Consumatorii sunt sfătuiţi să-şi facă rezerve de apă potabilă pentru perioadele de întrerupere. 
 
Apa potabilă a fost furnizată cu restricţii în zeci de comune ieşene şi pe parcursul verii trecute din cauza secetei.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.