Apa Nova, furnizorul de apă potabilă si servicii de canalizare al Municipiului Bucureşti, lansează programul educaţional pentru copii „Manualul Apei”, o platformă online care conţine o colecţie digitală de informaţii despre apă în general , prezentând utilitatea acesteia în viaţa unui oraş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Platforma este dedicată elevilor cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani şi îi invită, într-o manieră ludică, pe cei mici, să înveţe despre traseul pe care îl parcurge apa de la râu până la robinet şi despre procesele de captare, tratare şi distribuţie a apei. Manualul Apei este un instrument educativ, care vine în întâmpinarea curiozităţilor celor mici prin patru lecţii video interactive, într-un format tip manual, şi are la bază o metodologie care face mult mai accesibil procesul de înţelegere şi acumulare a informaţiilor referitoare la apa şi prezenţa acesteia în viaţa de zi-cu-zi. Astfel, în perioada 27 octombrie – 14 decembrie, elevii pot accesa site-ul www.apanovabucuresti.ro, unde vor găsi o serie de clipuri video animate, adaptate stilului lor de învăţare, dar şi nivelului lor de limbaj”, precizeaază Apa Nova.

Potrivit companiei, proiectul a fost dezvoltat în baza principiilor conceptului revoluţionar edutainment, care motivează elevii să acumuleze cunoştinţe prin joc şi materiale de învăţare interactive, dar şi în baza contextului actual în care şcolile şi-au transferat o parte dintre activităţile educative în mediul online.

”Această formă de prezentare a informaţiilor captează atenţia celor mici şi facilitează înţelegerea şi conştientizarea importanţei apei în viaţa de zi-cu-zi, urmărind mecanismele prin care aceasta se transformă, dar şi traseele pe care le parcurge până să ajungă în casele lor. Fiecare lecţie este însoţită de referinţe din lumea reală, astfel încât exemplele să fie nu doar simplu de înţeles, ci şi  aplicabile în cotidian. Pentru o experienţă a învăţării cât mai uşoară, „Manualul Apei” ia forma unei poveşti, ce are ca punct de reper oraşul Nova, o exemplificare a unui oraş din lumea reală, însă cu similitudini aparţinând lumii basmelor. Totodată, fiecare lecţie are o tematică specifică, prezentată de un ghid, un personaj imaginar pe nume Tip, care le face cunoştinţă utilizatorilor cu universul apei”,explică reprezentanţii Apa Nova, adăugând că ”scopul celor patru video-uri este de a facilita accesul la informaţiile cu privire la una dintre resursele vitale ale planetei, conştientizarea importanţei protejării surselor de apă şi folosirea corespunzătoare a resurselor existente”. 

„Contextul actual pe care îl traversăm a schimbat modul în care privim şi accesăm educaţia, iar oamenii au înţeles că internetul este şi un mijloc de învăţare, nu doar de divertisment. Pandemia de coronavirus a impus o reorganizare a modului în care elevii accesează şi folosesc instrumentele educaţionale, iar platformele digitale şi materialele online de învăţare au devenit suporturi principale de transmitere a cunoştinţelor. Manualul Apei vine în întâmpinarea părinţilor, profesorilor, dar mai ales a elevilor şi prezintă două componente, ambele la fel de importante: una educativă, care îi învaţă pe micii utilizatori să aprecieze şi să înţeleagă mai bine cât de valoroasă este apa în viaţa noastră, şi una interactivă, care îi încurajează să participe la un concurs de testare şi aprofundare a cunoştinţelor”, a declarat Mădălin Mihailovici, Director General Apa Nova.

Clipurile video vor fi încărcate în platformă cu o frecvenţă de două săptămâni. La finalul fiecărei lecţii, utilizatorii îşi pot testa cunoştinţele dobândite printr-un test online, calificându-se astfel în tragerea la sorţi, unde au şansa să câştige premii atractive. Totodată, după parcurgerea întregului Manual, elevii care au obţinut cele mai bune rezultate la teste vor intra în tombola finală pentru marele premiu pus în joc. Mai multe detalii despre condiţiile de participare şi premiile puse în joc pot fi găsite la adresa https://www.apanovabucuresti.ro/manualul-apei.

Manualul Apei nu este prima iniţiativă educaţională a Apa Nova. Anul trecut, compania a lansat „Poveşti cu final fericit”, o campanie de conştientizare prin intermediul căreia a adus în atenţia bucureştenilor importanţa sistemului de canalizare, precum şi utilizarea corectă a acestuia. Mai multe detalii despre principalele categorii de deşeuri aruncate în sistemul de canalizare, dar şi care sunt soluţiile pentru buna gestionare a fiecăruia dintre acestea se regăsesc pe pagina www.povesticufinalfericit.ro.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.