Apa Nova curăţă zilnic reţeaua de canalizare, care transportă tone de deşeuri de toate tipurile, inclusiv măşti şi mănuşi de protecţie utilizate. Staţia de Epurare a Apelor Uzate Glina tratează anual 250.000.000 mc de apă provenită de la consumatorii casnici şi industriali, dara şi ape pluviale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În plină criză generată de pandemia de COVID-19, echipele APA NOVA curăţă zilnic reţeaua de canalizare care transportă tone de deşeuri de toate tipurile, inclusiv măşti şi mănuşi de protecţie utilizate. APA NOVA operează Staţia de Epurare a Apelor Uzate Glina - Faza I în baza Autorizaţiei de Gospodărire a Apelor emisă de Administraţia Naţională „Apele Române” şi tratează tot influentul de 7,8 mc. pe secundă, adică 250.000.000 mc. anual, rezultat al apelor casnice, industriale şi meteorice generat de cei 2.200.000 de locuitori ai Municipiului Bucureşti şi ai zonelor limitrofe. Apele uzate în totalitatea lor sunt tratate 100% printr-un proces mecanic şi 60% şi printr-un proces biologic”, anunţă compania.

Conform Apa Nova, prin procesele tehnologice de epurare sunt eliminate anual din apele uzate orăşeneşti peste 150.000 tone de deşeuri, astfel încât apele care ajung în râul Dâmboviţa sunt ”convenţional curate”, iar absenţa Staţiei de Epurare a Apelor Uzate Glina ar fi determinat regăsirea în totalitate a acestor cantităţi de deşeuri în cursul de apă.

Prin finalizarea acestui proiect (Glina - Faza II), implementat de Primăria Capitalei, unul dintre cele mai ample proiecte de ecologizare dezvoltat la nivelul Europei la acest moment, se va realiza epurarea integrală a apelor uzate deversate de bucureşteni. Prin implementarea acestui proiect, APA NOVA va avea ocazia să opereze una dintre cele mai moderne şi mai mari staţii de epurare din Europa, continuând astfel parteneriatul solid cu Primăria Municipiului Bucureşti, în beneficiul bucureştenilor.

”Realizarea proiectului este dificilă şi provocatoare deoarece presupune edificarea unor obiective tehnologice noi şi unice. Planificat a fi finalizat în anul 2021, revitalizarea acestui proiect se datorează implicării active şi totale a actualei echipe de conducere a Primăriei Municipiului Bucureşti”, precizează Apa Nova.

Potrivit companiei, toate activităţile pe care le desfăşoară au la bază principii şi valori solide prin care se încurajează atât respectul pentru om şi natură, cât şi conservarea patrimoniului natural şi comunitar. Anul trecut, compania a lansat campania Poveşti cu Final Fericit care încearcă să tragă un semnal de alarmă prin sublinierea faptului în legătură cu faptul că ”sistemul de canalizare nu este un coş de gunoi, iar deşeurile nu dispar de la sine din sistemul de canalizare şi din viaţa bucureştenilor, ci provoacă efecte negative asupra mediului înconjurător”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.