Inspectorii sanitar veterinari au făcut, în luna septembrie, peste 8.500 de controale în domenii precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi a produselor de patiserie, dar pentru verificarea condiţiilor de depozitare, fiind aplicate 86 de amenzi în valoare de peste 208.000 de lei. Cele mai multe sancţiuni, în valoare totală de 72.000 de lei, s-au aplicat în judeţul Olt pentru nerespectarea regulilor de igienă la prepararea produselor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a făcut, în luna septembrie, 8.568 de controale în unităţile din industria agroalimentară care desfăşoară activităţi în domenii precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare, a băuturilor alcoolice, dar şi a celor de depozitare a produselor alimentare, a  seminţelor, legumelor şi fructelor.

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor de depozitare a produselor alimentare, manipularea, prelucrarea şi depozitarea acestora, controlul dăunătorilor, documentele prevăzute de legislaţie şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţilor.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost acordate 86 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 208.000 lei.

Cele mai multe sancţiuni, în valoare totală de 72.000 de lei, s-au aplicat în judeţul Olt pentru nerespectarea regulilor de igienă la prepararea produselor, manipularea necorespunzătoare a acestora, dar şi pentru constatarea altor probleme cum ar fi: spaţiu frigorific neigienizat, spaţii insuficiente pentru desfăşurarea activităţii, supraaglomerare, grafice temperatură incomplet completate.

Amenzi mari s-au mai dat în judeţele Botoşani (11.200 de lei), Brăila (14.000 de lei), Dâmboviţa (20.800 de lei) şi Galaţi (16.000 de lei). 

În municipiul Bucureşti s-au dat amenzi în valoare de 4.000 de lei  pentru nerespectarea condiţiilor de igienă şi lipsa documentelor de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor.

De asemenea, în cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi a substanţelor interzise precum şi teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.