Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) – Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, au efectuat joi un control tematic la nivelul unităţilor de procesare, depozitare şi comercializare a peştelui şi a produselor din pescuit Controalele au fost realizate la 4 operatori economici din Bucureşti, iar pentru neconformiţăţile constate au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 22.500 de lei. În urma acestor verificări, inspectorii sanitari veterinari au retras de la comercializare 1.303,65 de kg de peşte şi produse din peşte. Produsele au fost dirijate către unităţi de neutralizare autorizate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) – Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, au efectuat joi un control tematic la nivelul unităţilor de procesare, depozitare şi comercializare a peştelui şi a produselor din pescuit. Acţiunea a vizat respectarea de către operatorii din sectorul alimentar a condiţiilor de funcţionare a unităţilor, a conformităţii documentelor însoţitoare ale produselor, menţinerea lanţului termic, asigurarea trasabilităţii, etichetarea şi marcarea produselor alimentare”, se arată într-un comunicat oficial al ANSVSA.

Controalele au fost realizate la 4 operatori economici din Bucureşti, iar pentru neconformiţăţile constate au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 22.500 de lei.

În urma acestor verificări, inspectorii sanitari veterinari au retras de la comercializare 1.303,65 de kg de peşte şi produse din peşte. Produsele au fost dirijate către unităţi de neutralizare autorizate.

Potrivit ANSVSA, principalele neconformităţi constatate şi sancţionate au fost: lipsa elementelor de identificare şi a documentelor de provenienţă care au dus la imposibilitatea demonstrării trasabilităţii ; neanunţarea începerii activităţii de procesare a salatei de icre de peşte ; mijloc de transport fără autorizaţie sanitară veterinară pentru transport alimente de origine animală.

”Acest tip de acţiuni tematice, specifice perioadei premergătoare Sărbătorilor Pascale, vor fi continuate de inspectorii ANSVSA şi împreună cu alte instituţii ale statului. Reamintim cetăţenilor să sesizeze orice nereguli constatate în domeniul siguranţei alimentelor la următorul numărul de telefon 0800-826-787, apelabil gratuit din orice reţea de telefonie”, mai transmite Autoritatea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.