Reprezentanţii Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au emis, în ultima săptămână, trei ordonanţe de interzicere a activităţii şi patru de suspendare a activităţii, pentru unităţi de pe litoral. De asemenea, în aceeaşi perioadă, inspectorii sanitar-veterinari au dat amenzi în valoare de 600.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
ANSVSA a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că în perioada 7-15 august, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2023 au verificat 302 unităţi localizate în cele şase zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costineşti, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirgiol, Mangalia şi Constanţa.
 
“În urma controalelor s-au constatat deficienţe cu privire la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi valorifcare a produselor alimentare; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; lipsa documentelor care să ateste trasabilitatea produselor”, a precizat ANSVSA.
 
Pentru abaterile de la legislaţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor au fost sancţionate contravenţional 60 de unităţi, cu amenzi în valoare de 589.600 de lei. De asemenea, au fost emise trei ordonanţe de interzicere a activităţii şi patru ordonanţe de suspendare a activităţii.
 
De asemenea, au fost confiscate 222 de kilograme de produse alimentare, printre care carne de vită, carne de pui, peşte, produse din peşte şi ouă, îngheţată.
 
ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival 2023: 0786.577.007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.