Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a verificat în luna iulie peste 800 de pensiuni, tabere şcolare, grădiniţe, cantine şi a aplicat amenzi în valoare de 708.000 de lei, iar patru unităţi au fost închise temporar până la remedierea deficienţelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
ANSVSA a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că, în perioada 7 – 29 iulie, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au verificat 821 de unităţi (315 pensiuni, 33 de tabere şcolare, 191 de grădiniţe, 18 creşe, 264 de cantine).
 
Ei au aplicat 83 de sancţiuni în valoare de 708.000 de lei şi au emis patru ordonanţe de suspendare temporară a activităţii.
 
“La baza acestor acţiuni de control, a stat principiul asigurării unui nivel înalt de protecţie a sănătăţii consumatorilor în contextul unei afluenţe mari de turişti ce duce la o creştere a rulajului de marfă pentru unităţile din industria alimentară din zonele de agrement, tabere şcolare, creşe, grădiniţe, localităţile de interes turistic în special la cele care prepară şi furnizează alimente pentru persoanele aflate în aceste zone, ceea ce reprezintă un potenţial risc pentru sănătatea umană”, a precizat ANSVSA. 
 
Sursa citată a menţionat că asemenea acţiuni de control vor continua în perioada următoare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.